Treceți la conținutul principal

Top 9 beneficii SEO ale construirii unui brand in care oamenii au incredere

Pentru a va dezvolta afacerea, construirea unui brand si SEO trebuie sa mearga mana in mana. Iata ce veti avea de castigat atunci cand va dublati eforturile pentru ambele.

Un brand puternic consolideaza eforturile de marketing. De la a fi doar un alt furnizor, te transforma intr-o afacere de la care publicul tau vrea sa cumpere.

S-ar putea sa nu va ganditi la relatia dintre construirea unui brand si cautarea organica. La urma urmei, obiectivul principal al SEO este de a plasa marcile pe primele locuri in Google pentru termeni de cautare fara marca.

Haideti sa aprofundam relatia dintre SEO si brand building si modul in care acestea aduc beneficii afacerii dvs.

1. Clasament

Scopul SEO este de a genera audienta. In general, SEO construieste audiente de oameni care poate nu va cunosc deja.

Prin intermediul continutului, SEO urmareste sa intalneasca vizitatorii acolo unde se afla, sa le rezolve problemele si sa ii motiveze pana la faza de conversie.

Generarea de audienta necesita un efort semnificativ. Probabil ca veti avea nevoie de un site bine construit, bine optimizat si de o strategie de continut solida pentru a o face bine.

Nu va descurajati. SEO are beneficii compuse care vor servi brandului dvs. - atata timp cat site-ul dvs. isi poate mentine pozitia. In industriile mai putin competitive, acest lucru ar putea dura ani de zile.

In egala masura, cu cat publici mai multe articole bine scrise si strategice, cu atat mai usor de clasat.

Cu cat mai multe clasari pe primele pozitii, cu atat mai multe click-uri veti obtine. Prin urmare, mai multi oameni vor sti cine sunteti.

In aceasta masura, SEO construieste constientizarea marcii.

2. Recunoasterea marcii

Daca brandul dvs. nu se claseaza pentru un cuvant cheie dorit, un concurent al marcii dvs. cu siguranta o va face.

Chiar si cele mai cunoscute branduri ar trebui sa ia in serios SEO si sa revendice locuri in partea de top a SERP-urilor.

Oricum va veti clasifica pentru numele marcii dumneavoastra, dar cum ramane cu toate celelalte intrebari, interogari si probleme legate de produsul sau serviciul dumneavoastra?

O marca puternica este egala cu increderea, imbunatatind probabil rata de clicuri (CTR). Dar va puteti lua partea dvs. de clicuri si de trafic doar daca ati depus eforturile necesare pentru a va clasifica.

Atunci cand oamenii va vad marca dvs. in SERPs pentru un cuvant cheie fara marca, doriti ca oamenii sa faca clic pe site-ul dvs. web in locul unui concurent.

Daca nu sunteti acolo, pierdeti trafic valoros, cedandu-l unui concurent care a aparut atunci cand persoana care a facut cautarea avea cea mai mare nevoie de el.

Nu lasati ca totul sa vina de la sine cand vine vorba de brandul dvs. Este nevoie doar de un singur brand care sa apara in mod constant atunci cand tu nu esti pentru a capta traficul care ar fi putut fi al tau.

3. Controlul naratiunii marcii

Fara o strategie SEO adecvata, ati putea pierde clicuri pentru cautarile care includ numele marcii dumneavoastra.

Daca marca dvs. isi construieste noi audiente (asa cum ar trebui sa fie), cel mai bine ar fi sa serviti interogarile utilizatorilor pe tot parcursul procesului decizional.

Este rolul SEO sa se asigure ca cuvintele cheie legate de brand sunt bine clasate. Iar daca nu sunt, SEO trebuie sa elaboreze un plan pentru a face acest lucru sa se intample.

In general, va veti clasifica cu usurinta pentru numele marcii dumneavoastra, dar termeni de cautare precum "[numele marcii] recenzii" sau "este [numele marcii] de incredere?" sunt usor de obtinut.

Ati putea pierde clicuri in favoarea site-urilor de recenzii sau a retelelor sociale. Acest lucru conteaza, chiar daca sunt conturile dvs.

Pe site-ul dvs., puteti configura pagini concepute pentru a satisface intentia de cautare si canaliza traficul in consecinta, in functie de ceea ce cauta vizitatorii dvs. Nu aveti aceeasi agilitate ca si social media, de exemplu.

Ceea ce este mai rau decat recenziile pe care le detineti sau platformele de social media clasate pentru cuvintele cheie ale marcii este potentialul unei plangeri sau al unei scrisori publicate care va critica in mod nedrept marca.

Sau, un sustinator bine intentionat care nu a facut dreptate marcii dvs. atunci cand a raspuns la intrebarea "Se poate avea incredere in [numele marcii]?".

Daca nu ati depus eforturi pentru a aparea in SERPs, atunci este usor pentru ca altii sa ocupe acel loc.

4. Trafic

Dupa cum am mentionat, cu cat te clasezi mai bine, cu atat mai mult trafic primesti.

Pentru mai multe branduri, nu este suficient sa ciupiti un rank 8 norocos sau chiar un rank 4 pe prima pagina. Brandul dvs. ar trebui sa lucreze pentru a obtine aceste locuri de top.

Kevin Indig impartaseste importanta curbelor de clicuri si cum sa le gasiti pe ale dumneavoastra. Din graficul de mai jos, Indig arata modul in care clicurile se reduc odata cu rang-urile.

Nu ar trebui sa fie o surpriza faptul ca rangul 1, pagina 1, are cele mai multe clicuri cu un CTR de aproape 25% pe mobil. CTR-ul scade rapid in functie de rang.

Atunci cand o pagina se claseaza pe locul 4, CTR-ul este mai mic de 10%. Graficul de mai jos arata ca pozitia sase sau mai departe se poate astepta la un CTR mai mic de 5%.

Desktop vs Mobil

Intr-un studiu efectuat pe 4 milioane de rezultate de cautare Google, Backlinko a constatat ca, in medie, urcarea cu un loc in rezultatele cautarii va creste CTR-ul cu 2,8%. Merita sa va dezvoltati o prezenta puternica in SERPs.

5. Marcile de incredere atrag link-uri

In acest articol, am facut deja link-uri catre doua surse, Indig si Backlinko.

Pentru a gasi cercetarile, a trebuit sa efectuez o cautare in Google si sa fac cautari prin rezultate pana cand am gasit o sursa in care sa am incredere pentru a fi prezentata in acest articol.

Acesta este un exemplu perfect al modului in care brandurile de incredere atrag linkuri.

Daca brandul dvs. este cunoscut ca fiind o sursa credibila de informatii, este mai probabil sa castige backlink-uri in mod natural.

6. Conversii

Adesea, atunci cand cineva va gaseste site-ul prin intermediul motoarelor de cautare, acesta va fi primul punct de contact cu marca dvs.

Daca SEO si continutul si-au facut bine treaba, traficul care va gaseste site-ul este calificat, ceea ce inseamna ca este probabil sa converteasca.

Si daca site-ul serveste bine traficul, exista toate sansele sa puteti converti utilizatorul, poate chiar in acea sesiune online.

S-ar putea ca cautarea initiala sa nu fie de marca. Astfel, utilizatorul ajunge pe site-ul dvs. pentru prima data.

Ulterior, multumit de serviciile oferite prin intermediul site-ului si inspirat de oferta dumneavoastra, acesta cauta marca dumneavoastra si se intoarce pe site.

Avand deja in minte credibilitatea dvs., a doua cautare are mai multe sanse sa duca la o conversie.

Oamenii cumpara de la branduri in care au incredere, asa ca, indiferent daca audienta dvs. face o programare, solicita o demonstratie sau se inscrie la un newsletter, astfel ca SEO are ca scop atragerea unui trafic calificat care poate converti mai tarziu.

SEO ajuta traficul sa rezolve probleme si sa prezinte brandul dvs. astfel incat sa puteti capta o conversie prin cautare sau alte canale de marketing.

7. Venituri si profit

Traficul si conversiile sunt grozave, dar afacerile au nevoie cel mai mult de venituri si profit.

O strategie SEO puternica ofera raspunsuri si sprijin utilizatorilor pe intreaga palnie de marketing. Continutul si arhitectura site-ului dvs. ar trebui sa permita marcii dvs. sa continue sa apara in interogarile de cautare relevante.

Aveti nevoie de o audienta/clienti de baza care sa se intoarca pentru a avea un brand care creste si prospera. Prin SEO si continut, puteti sa va dovediti expertiza, sa va sprijiniti consumatorii si sa construiti o relatie continua cu acestia.

Odata ce un brand este de incredere, vanzarile vor incepe sa apara.

Rolul increderii si al brandului este foarte evident atunci cand se analizeaza site-urile de comert electronic. Paginile cu cele mai multe cautari de brand vor avea cele mai mari rate de conversie.

O cautare de genul "[numele marcii] + [numele produsului]" are mai multe sanse de conversie decat o cautare de genul "Cum sa rezolvam [problema]?". Aveti nevoie de o marca cunoscuta inainte de a obtine acea cautare de nume de marca, nume de produs.

Trebuie sa raspundeti la acele cuvinte-cheie care nu se convertesc, cum ar fi "cum sa rezolvam [problema]?", inainte de a putea crea suficienta incredere pentru a incheia vanzarea.

8. Fidelizare/Retinere

Chiar mai bine decat un client unic sau un abonat pasiv este un client care se repeta sau un public care se implica in e-mailurile dvs. sau in alte eforturi de marketing, cum ar fi social media.

Publicul dumneavoastra calificat care v-a gasit candva printr-o cautare pe Google se poate transforma in cei mai loiali adepti si sustinatori ai dumneavoastra.

Aceasta loialitate si retentie este un alt exemplu excelent al eforturilor de compunere ale SEO. Aici, puteti incepe sa analizati valoarea pe durata de viata a clientilor (CLV) pentru a intelege cu adevarat beneficiile acestor pozitii de top.

9. Advocacy

Sustinatorii sunt poate cel mai valoros consumator al dumneavoastra. Sustinatorii dvs. sunt in primul rand clientii dvs. loiali.

Pe masura ce continuati sa aveti grija de ei, acestia vor deveni campionii, avocatii sau ambasadorii dvs. online ai marcii. Ii doriti pe acestia. Sustinatorii va impartasesc continutul si va recomanda altora.

Desi advocacy nu este cel mai usor de masurat, acesta este influentat indirect de SEO.

Avocatii au trebuit sa va descopere si sa primeasca un nivel de servicii (chiar daca este in continutul dvs.) pentru a construi suficienta incredere pentru a acoperi, cumpara si deveni clienti loiali si pastrati.

Atunci cand este posibil, advocacy ar trebui sa fie luat in considerare in CLV. Daca puteti hrani clientii pana la advocacy si daca fiecare client spune trei prieteni care, de asemenea, se convertesc, atunci creste CLV-ul. Aceasta este una dintre motivatiile pentru programele de recomandare a prietenilor si altele similare.

 

SEO si brandingul merg mana in mana

Cea mai buna sansa de a va pastra marca descoperita de publicul nou si vechi este sa va construiti o constientizare a marcii si SEO in acelasi timp.

Construirea unui brand ajuta toate canalele dvs. de marketing, la fel ca si datele pe care le furnizeaza eforturile dvs. de SEO.

Fara SEO, brandul dvs. risca sa se claseze doar pentru numele sau de marca, ceea ce este inutil pentru generarea de audienta.

In egala masura, fara SEO, veti pierde vizibilitatea pentru unele cautari legate de marca, ceea ce ar putea da audienta dvs. calda concurentilor.

Daca va doriti o afacere robusta, cel mai bine este sa dublati eforturile de constientizare a marcii si de generare de audienta, iar SEO este cheia acestui succes.

Fara SEO, construirea de audiente si mentinerea relevantei dvs. in cel mai mare motor de cautare, va fi nevoie de un singur concurent pentru a aparea acolo unde dvs. nu ati aparut si pentru a va servi mai bine potentialii clienti.

Fiti implicat cu brandul dvs. si aduceti-l in fata a cat mai multor oameni, cresteti traficul, iar audientele dvs. vor fi foarte incantate sa va intalneasca in SERPs.

 

 

Comentarii

Postari Populare

Specialistul SEO impartaseste cum sa-ti faci site-ul vizibil pe Google fara sa platesti reclamele

Specialistul SEO impartaseste cum sa-ti faci site-ul vizibil pe Google fara sa platesti reclamele de tip ads, astfel incat elaborarea unei strategii eficiente de optimizare a motoarelor de cautare (SEO ) necesita munca, dar merita efortul. Prin optimizarea elementelor cheie ale site-ului dvs. web, puteti imbunatati in mod dramatic vizibilitatea acestuia in rezultatele cautarilor organice. Cu peste un miliard de site-uri web online in prezent, cum va asigurati ca motoarele de cautare va pot gasi si evidentia site-ul? Garry Grant, director executiv al SEO Incorporated, s-a alaturat recent podcastului Future of Work pentru a discuta despre natura critica a pozitionarii in topurile Google pentru cresterea veniturilor din afaceri. Aceasta evolutie a inteligentei artificiale si a algoritmilor Google subliniaza peisajul vital si schimbator al SEO, in care adaptabilitatea si cunoasterea celor mai bune practici actuale sunt esentiale pentru a mentine un clasament relevant si ridicat in cautar

Inteligenta artificiala in marketingul digital: Tendinte si bune practici pentru 2024

Inteligenta artificiala a depasit cu mult stadiul de tehnologie noua sau emergenta, in special in lumea marketingului digital. Un sondaj global realizat in 2022 a constatat ca aproximativ 90% dintre specialistii in marketing din 35 de tari diferite folosesc inteligenta artificiala intr-un fel sau altul in strategiile lor de marketing digital. Cu atat de multe instrumente gratuite si low-cost disponibile, inlocuirea sau completarea fluxurilor de lucru de marketing umane cu AI este modalitatea nr. 1 de a deveni (a) mai productiv si (b) mai bun in intelegerea publicului dvs. si a modului in care sa ajungeti la acesta. Tendinte: Inteligenta artificiala in marketingul digital Acest articol exploreaza trei tendinte interesante si cele mai bune practici pentru implementarea AI in cadrul organizatiei dumneavoastra. https://agentpromovator.ro/ce-inseamna-consultant-in-marketing/ 1. Inteligenta artificiala generativa Multumita ChatGPT, AI-ul generativ ar putea fi cel mai fierbinte subiect din m

Cum poate video marketing local sa ajute intreprinderile mici?

F iind o afacere mica, bugetul dvs. de marketing si publicitate este de obicei destul de strans. Poate fi greu sa justificati cheltuirea a mii de euro sau mai mult pentru o campanie de video marketing. Dar publicitatea video nu costa la fel de mult ca inainte si nu trebuie sa platiti bani in campanii majore pentru un spot TV national atunci cand incercati doar sa atrageti putin trafic pentru afacerea dvs. locala. De fapt, daca doriti sa lansati o campanie de marketing local, videoclipul este unul dintre cele mai puternice (si mai accesibile) instrumente pe care le puteti utiliza datorita potentialului sau de reutilizare, optimizare si pentru a va prezenta locatia si atmosfera – doua strategii de marketing ce trebuie implementate cand vine vorba de marketingul local. Deci, cum poate videoclipul sa penetreze piata in mediul dvs. de afaceri? Vom impartasi toate sfaturile noastre, dar mai intai vom face o scurta recapitulare despre marketingul local.   Ce este marketingul local? Marketingu

Cum pot adopta operatorii in turism o strategie in marketing online

 Desi sectorul calatoriilor a fost primul care a adoptat digitalizarea, ritmul cererii consumatorilor se schimba, iar industria trebuie sa isi evolueze strategiile pentru a tine pasul. Intrebarea este: cum pot adopta operatorii in turism o strategie in marketing online? Evolutia rapida a tehnologiei din ultimul deceniu, denumita adesea revolutia digitala , a schimbat complet modul de functionare al intreprinderilor, iar industria turismului nu face exceptie. Turismul a fost unul dintre primele sectoare care a adoptat digitalizarea prin vanzarea online a zborurilor si a camerelor de hotel si, de atunci, cererea consumatorilor pentru servicii digitale in intregul sector a crescut rapid. Defapt, se estimeaza ca mai mult de 90% dintre calatori isi cauta acum vacantele online. Pe masura ce industria turismului continua sa se extinda mai rapid decat oricand, digitalizarea ofera intreprinderilor din acest sector numeroase oportunitati de crestere pe o piata competitiva. Cu toate acestea, pent

3 pasi critici pentru crearea de continut care converteste

  Continut care converteste: oferte fara frictiune, cereri de dimensiuni mici si compromisuri valoroase. Prea adesea, continutul este creat doar pentru a obtine clicuri, vizualizari si aprecieri. Totul se rezuma la apelul la actiune (CTA), la descarcarea activului, la completarea formularului sau la inscrierea in registru. De cele mai multe ori, acest lucru este in detrimentul obtinerii unui angajament real si valoros. Desi aceste cifre ar putea arata foarte bine pe o foaie de statistici, ele nu se traduc intotdeauna in conversii reale. Iata care este treaba: clicurile nu sunt valoroase. O conversie reala are loc atunci cand cineva iti raspunde la e-mail, iti trimite un mesaj pe retelele de socializare sau se implica in mod semnificativ in brandul tau - nu doar atunci cand face clic fara sa se gandeasca pe un buton pentru ca i-ai sugerat sa o faca. Daca doriti sa creati continut care converteste, nu va mai fixati pe implicarea usor de urmarit. Concentreaza-te pe cel mai bun mod de a-