Treceți la conținutul principal

Cum se utilizeaza Google My Business in 2023

Google este cel mai popular motor de cautare din lume, cu aproximativ 8,5 miliarde de cautari pe zi si 88,6 miliarde de cautari pe luna. Acesta a fost folosit si este inca folosit de multi oameni pentru a cauta locatii, a obtine sfaturi despre produse, a obtine recomandari si recenzii despre produse etc. Unul dintre instrumentele sale, care este Google My Business, este un instrument gratuit, puternic si important, folosit de multi proprietari de afaceri pentru a-si imbunatati vizibilitatea in rezultatele cautarilor Google si pentru a creste numarul de vizite pe site-urile lor.

google my business

Google My Business faciliteaza intreprinderilor promovarea magazinului si a produselor si gestionarea eficienta a magazinului lor. Este ca o agenda telefonica virtuala, va creste sansele de a ajunge la potentialii clienti, facand astfel ca afacerea dvs. sa fie mai usor de gasit in rezultatele cautarilor Google.

Configurarea unui profil Google My Business este un pas spre succes pentru un proprietar de afacere, va creste sansa de a aparea in rezultatele cautarilor locale, sporind astfel vizibilitatea online, si credibilitatea dumneavoastra. Este un instrument care va permite sa gestionati si sa comunicati in mod eficient cu clientii dumneavoastra, ceea ce ajuta la construirea increderii si loialitatii intre dumneavoastra si clientii dumneavoastra.

In acest articol, va voi arata cum sa folositi Google my Business pentru dezvoltarea afacerii dvs. Acest articol contine un ghid pas cu pas pentru configurarea profilului Google My Business, inclusiv modul de optimizare a acestuia pentru afacerea dvs. Haideti sa incepem!

CE ESTE PROFILUL DE AFACERI GOOGLE?

Asa cum am spus mai devreme, profilul Google My Business este un instrument foarte puternic si usor de utilizat, folosit de intreprinderi pentru a-si gestiona eficient afacerea, crescand vizibilitatea si aparitia in rezultatele cautarilor locale. Este ca un ecosistem, acesta cuprinde orele de deschidere, orele de inchidere, detaliile de contact, locatia etc.

Ajuta clientii sa va gaseasca afacerea online, prin crearea unui profil unic cu ajutorul interfetei, permite intreprinderilor sa creeze o extensie a site-ului lor pentru a creste vizibilitatea. Acest instrument merita adaugat la canalele de marketing digital pentru afacerea dvs. Potrivit unui studiu realizat de Bright Local, acesta a descoperit ca o afacere medie care foloseste Google My Business pentru extinderea sau vizibilitatea afacerii sale are un total de 1.009 cautari in fiecare luna, 16% dintre aceste cautari provenind din cautari directe, iar 85% dintre aceste cautari provenind din cautari Discovery.

 

DE CE AVETI NEVOIE DE UN CONT GOOGLE MY BUSINESS

Exista mai multe motive sau beneficii ale utilizarii acestui instrument puternic, indiferent de industria in care activati. Acest instrument este foarte important daca doriti sa va cresteti vizibilitatea marcii sau a afacerii, capacitatea de descoperire, credibilitatea etc. Daca inca va ganditi sau va ganditi sa va creati un profil, permiteti-mi sa va prezint lucrurile sau beneficiile pe care afacerile dvs. le pot obtine prin crearea unei pagini Google My Business.

1. Cresterea prezentei online/ Sa fii gasit in rezultatele de cautare Google

Crearea unui profil Google My Business este cea mai eficienta strategie pentru a va creste prezenta online. Unul dintre motivele pentru care aveti nevoie de un profil Google My Business este faptul ca lumea devine o lume axata pe digital, iar stabilirea prezentei online este esentiala pentru a ramane in fata sau in fata altor clienti locali.

Vizibilitatea brandului dvs. nu numai ca va asigura constientizarea brandului, dar conduce si mai multi clienti potentiali catre dvs. Configurarea corecta a profilului dvs. cu adresa corecta, categoria afacerii, orele de functionare (orele de deschidere si inchidere), numarul de telefon si site-ul web vor facilita gasirea dvs. online de catre potentialii clienti. Prin simpla inscriere a afacerii dvs. pe Google My Business, va pregatiti brandul pentru a fi gasit in rezultatele cautarilor Google, crescand astfel sansele de a fi gasit online.

2. Informatii despre clienti

Cunoscandu-va clientii va ofera informatii despre cum sa ii atrageti sau sa ii serviti mai bine. Google My Business, va ofera informatii despre cine sunt clientii dvs. tinta, locatia lor si modul in care acestia se implica in afacerea dvs.

Navigand prin sectiunea "insights" din profilul Google My Business veti afla ce fac clientii dumneavoastra, daca solicita locatia magazinului dumneavoastra, daca dau click pe site-ul dumneavoastra, daca verifica vreun produs sau daca va suna la sediul afacerii dumneavoastra etc. Cu aceste informatii, puteti sti cum sa va modificati modificarile, sa va intelegeti mai bine clientii si sa va imbunatatiti afacerea.

3. Promovati-va produsele

Crearea unei constientizari a produselor dvs. este foarte esentiala. Rularea de anunturi pentru a promova un produs poate fi foarte costisitoare, dar cu Google My Business Profile puteti face acest lucru gratuit.

Listarea Google My Business este o modalitate excelenta de a va promova produsul, listarea exacta a produsului dvs. si actualizarea regulata a listei este foarte importanta pentru un SEO de succes.

Modalitati de a va promova produsul pe Google My Business Profile:

Pagina de oferta: Acestea sunt panouri publicitare in Profilul Google My Business pentru produsul dumneavoastra. Acestea ajuta la aducerea ofertelor si produselor dvs. in prim-planul profilului dvs. Ofertele sau ofertele vor aparea deasupra recenziilor dvs. cu imaginea produselor atasate la ele, dand cumparatorilor impulsul de a face o achizitie impulsiva.

Evenimente: Aveti vreun eveniment in program? Urmeaza oferte sau promotii? Atunci, cu ajutorul profilului Google My Business puteti programa si seta evenimentul, oferind informatii despre locatia si ora evenimentelor pentru a permite persoanelor interesate sa participe.

4. Apareti in cautarea pe Google Map Search

Aproximativ 90% dintre oameni folosesc Google Maps pentru a localiza o afacere in apropiere. Cu Google My Business Profile, este mai usor si mai convenabil pentru clienti sa va viziteze magazinul, iar acestia vor fi mai predispusi sa faca o achizitie.

5. Stimuleaza vanzarile cu ajutorul recenziilor

Majoritatea oamenilor adora sa parcurga recenziile unui produs sau serviciu inainte de a face o achizitie. Google My Business permite clientilor sa poata lasa comentarii despre afacerea dvs. pentru ca alti clienti sa le vada si, prin aceasta, creste increderea, credibilitatea si vanzarile.

 

CONFIGURAREA CONTULUI GOOGLE MY BUSINESS

Acum, este timpul sa faceti pasul cel mare. Configurarea unui cont Google My Business este un pas foarte important pentru succesul afacerii dumneavoastra.

Iata cateva dintre lucrurile de care aveti nevoie pentru a va configura un profil Google My Business.

1. Contul Google

Pentru a configura un profil Google My Business aveti nevoie de un cont Google. Daca aveti un cont de Gmail, atunci probabil ca aveti un cont Google, dar daca nu aveti un cont Google, mai jos gasiti o explicatie despre cum sa va deschideti un cont Google.

Cum sa deschideti un cont Google

Crearea unui cont Google dureaza doar cateva minute. Pentru a configura un cont Google pe un browser, trebuie sa urmati pasii de mai jos.

- Mergeti la accounts.google.com

- Faceti clic pe butonul de inscriere pentru a crea un cont Google.

- Apoi introduceti numele, parola si numele de utilizator ales de dvs.

- Faceti clic pe butonul Next (Urmatorul) pentru a introduce data nasterii, numarul de telefon, e-mailul de recuperare si sexul.

- Urmati pasul urmator pentru a va verifica numarul de telefon.

- Urmati instructiunile ramase pentru a va crea contul.

Pentru a crea un cont utilizand telefonul dvs;

- Accesati "Settings" (Setari) de pe telefonul dvs.

- Selectati 'Account' (Cont) pentru telefoanele Android, pentru IOS mergeti la optiunea 'Mail' pentru a gasi aceasta setare.

- Faceti clic pe Add Account (Adauga cont) si selectati Google pentru a crea un cont Google.

- Urmati apoi instructiunile de pe ecran, furnizati informatiile personale solicitate si faceti clic pe 'I Agree' (Sunt de acord) pentru a crea un cont.

2. Numele afacerii si informatiile despre afacere

Vi se va solicita sa furnizati un nume de afacere si, de asemenea, informatii despre afacerea dvs., cum ar fi Locatia afacerii, Orele de functionare, Categoriile, Aria de servicii etc.

Toate aceste informatii vor fi utilizate de Google pentru a va configura profilul Google My Business. Asigurati-va ca furnizati aceste informatii, deoarece daca nu sunt furnizate informatiile necesare cerute, aveti sansa de a pierde unii clienti potentiali in favoarea concurentilor dumneavoastra.

3. Verificare

Dupa ce ati imputat detaliile necesare, ultimul lucru pe care va trebui sa il faceti este sa va verificati contul inainte ca acesta sa poata fi publicat.

Codul de verificare va fi trimis la adresa de e-mail sau la numarul de telefon pe care l-ati furnizat. Dupa ce ati finalizat acest proces, afacerea dvs. poate fi publicata si va poate fi vazuta in rezultatele cautarilor Google.

 

CUM SA CREATI UN CONT GOOGLE MY BUSINESS

Urmati pasii de mai jos pentru a crea un profil Google My Business.

Pasul 1: Creati un cont Google

Daca aveti deja un cont Google, il puteti folosi pentru a va configura contul, dar daca nu aveti un cont Google, atunci ar trebui sa urmati pasii pe care vi i-am oferit mai sus pentru a crea un cont.

Pasul 2: Mergeti la business.google.com

Mai multe informatii despre Google My Business pot fi gasite aici

Dupa ce ati creat un cont, veti putea sa va gestionati listarea afacerii, sa postati actualizari online, sa raspundeti la recenzii si sa incarcati fotografii.

Cu acest cont, veti avea acces la tabloul dvs. de bord prin intermediul aplicatiei mobile, in orice moment, de oriunde. Acest lucru inseamna ca, atunci cand se face o recenzie sau o intrebare, tu si personalul tau veti putea raspunde rapid, castigand imediat un nou client.

Odata ce va aflati pe pagina Google My Business, selectati "Manage Now" (Gestionati acum) facand clic pe butonul mare, verde.

Pasul 3. Numele afacerii

Care este numele afacerii dumneavoastra?

Furnizati informatiile solicitate. Aceasta este o parte usor de completat. Furnizati un nume care va fi recunoscut de clientii dumneavoastra, daca aveti mai multe nume.

Pasul 4. Locatia afacerii

Introduceti unde este localizata afacerea dvs. Daca nu aveti o locatie fizica, atunci selectati "Livrez bunuri si servicii", apoi faceti clic pe ascundeti adresa mea pentru a va ascunde adresa si a va asigura ca nu este afisata clientilor dvs.

Pasul 5. Zona de servicii

In aceasta sectiune, veti furniza zona dvs. de servicii. Daca conduceti o companie bazata pe servicii fara nicio locatie, atunci alegeti "Zone specifice" si enumerati zonele pe care le deserviti.

Daca aveti o locatie fizica si va oferiti serviciile doar celor care locuiesc in apropiere, alegeti "Distance around your business location" si introduceti numarul dorit de mile sau kilometri.

Va rugam sa folositi deocamdata doar locatia principala, daca firma dvs. are mai multe locatii, o puteti adauga mai tarziu.

Pasul 6. Categoria afacerii

Alegeti o categorie de afaceri care se potriveste cel mai bine afacerii dvs. Spuneti-i lui Google cu ce va ocupati, incepeti prin a introduce litera si va aparea o lista derulanta de sugestii de diverse categorii din care puteti alege. Alegeti una care se potriveste cel mai bine afacerii dumneavoastra.

Pasul 7. Detalii de contact

Clientii dvs. va pot contacta doar prin intermediul detaliilor de contact pe care le-ati furnizat. Aceasta sectiune este optionala, dar daca alegeti sa o completati, asigurati-va ca introduceti detaliile corecte.

Urmatorul pas este verificarea afacerii dumneavoastra. Va voi arata cum sa va verificati afacerea in urmatorul subiect.

 

CUM SA VA VERIFICATI AFACEREA

Google My Business este un instrument foarte puternic si esential pentru a va spori vizibilitatea in rezultatele cautarii Google. Primul pas pentru a va optimiza profilul Google My Business este sa va verificati afacerea. V-am aratat pasii de configurare a unui cont, acum vom vedea Cum sa va verificati afacerea. Verificarea afacerii dvs. este foarte importanta, deoarece asigura ca informatiile dvs. sunt afisate corect pentru a va permite sa vedeti statisticile si recenziile clientilor si, de asemenea, permite Google sa stie ca doar dvs. aveti acces la profil.

Iata care sunt pasii pentru a va verifica afacerea

Pasul 1. Conectati-va la contul dvs.

Pentru a incepe verificarea contului dvs. trebuie sa incepeti prin a va autentifica in contul Google My Business, accesand https://www.google.com/business/.

Daca nu aveti un cont Google My Business, intrati pe site-ul Google My Business si faceti clic pe butonul albastru care afiseaza "Start Now", completati detaliile necesare in casutele prevazute. Daca aveti nevoie de un ghid detaliat, consultati sectiunea "Cum sa creati un cont Google My Business" de mai sus pentru un ghid pas cu pas. Dupa ce contul dvs. a fost creat, conectati-va la contul dvs.

Pasul 2: Faceti clic pe butonul Verificare

Cand va conectati la contul dvs. in tabloul de bord, veti vedea un buton "Verificare" langa numele afacerii dvs. Faceti clic pe acesta pentru a incepe procesul de verificare.

Pasul 3: Alegeti metoda de verificare

Puteti sa va verificati afacerea pe Google My Business prin mai multe metode:

Verificare prin e-mail: Google va va trimite un cod de verificare in e-mail, pe care il veti confirma introducand codul in tabloul de bord Google My Business pentru a finaliza verificarea.

Verificare prin carte postala: Aici Google va va trimite prin posta codul de verificare la adresa de afaceri pe care ati furnizat-o. Odata primit, introduceti codul in tabloul de bord Google My Business pentru a finaliza procesul.

Verificarea numarului de telefon: Aceasta este ultima metoda de verificare, aici Google va suna la numarul de telefon al afacerii pe care l-ati furnizat si apoi va va furniza codul de verificare. Introduceti codul in tabloul de bord Google My Business in spatiul prevazut pentru a va verifica contul.

Asigurati-va ca alegeti metoda de verificare care va convine, de asemenea, retineti ca, in functie de categoria afacerii dumneavoastra, este posibil ca unele metode de verificare sa nu fie disponibile sau accesibile.

Pasul 4: Asteptati sa fiti verificat

Asteptati ca verificarea dvs. sa fie finalizata si aprobata. Dupa ce ati urmat cu exactitate aceste metode de verificare, va trebui sa asteptati ca Google sa va revizuiasca afacerea si sa va verifice. Aceasta perioada ar putea dura cateva zile, aveti rabdare.

Pasul 5: Confirmarea

Odata ce afacerea dvs. este verificata, va trebui sa parcurgeti informatiile pe care le-ati furnizat pentru a va asigura ca sunt corecte sau exacte. Nu veti dori sa furnizati informatii inselatoare pentru a evita pierderea unor potentiali clienti.

Procesul de verificare este foarte important pentru a asigura vizibilitatea afacerii dvs. pe hartile si rezultatele cautarii Google.

Comentarii

Postari Populare

Specialistul SEO impartaseste cum sa-ti faci site-ul vizibil pe Google fara sa platesti reclamele

Specialistul SEO impartaseste cum sa-ti faci site-ul vizibil pe Google fara sa platesti reclamele de tip ads, astfel incat elaborarea unei strategii eficiente de optimizare a motoarelor de cautare (SEO ) necesita munca, dar merita efortul. Prin optimizarea elementelor cheie ale site-ului dvs. web, puteti imbunatati in mod dramatic vizibilitatea acestuia in rezultatele cautarilor organice. Cu peste un miliard de site-uri web online in prezent, cum va asigurati ca motoarele de cautare va pot gasi si evidentia site-ul? Garry Grant, director executiv al SEO Incorporated, s-a alaturat recent podcastului Future of Work pentru a discuta despre natura critica a pozitionarii in topurile Google pentru cresterea veniturilor din afaceri. Aceasta evolutie a inteligentei artificiale si a algoritmilor Google subliniaza peisajul vital si schimbator al SEO, in care adaptabilitatea si cunoasterea celor mai bune practici actuale sunt esentiale pentru a mentine un clasament relevant si ridicat in cautar...

Cum sa devii copywriter: Un ghid pas cu pas

Un copywriter este o persoana care scrie cu intentia de a-si educa, convinge sau influenta publicul, adesea cu scopul de a vinde un produs sau un serviciu. Copywriterii au o intelegere a publicului lor si stiu cum sa influenteze luarea deciziilor prin cuvinte si sugestii. Daca va place sa scrieti, poate doriti sa luati in considerare o cariera in copywriting . In acest articol, exploram ce face un copywriter, principalele tipuri de copywriting , abilitatile comune ale copywriterilor si cum sa deveniti copywriter. Care sunt principalele tipuri de copywriting? Copywriterii scriu texte si ofera consumatorilor si clientilor informatii despre un anumit serviciu sau produs. Cele trei tipuri principale de copywriteri sunt: 1. Redactorii de agentie Copywriterii de agentie isi asigura un post intr-o agentie care deserveste mai multi clienti si, de obicei, vor trebui sa lucreze cu norma intreaga. Veti finaliza adesea proiecte care pot fi provocatoare si care necesita creativitate pentru a ajut...

De ce Marketing Online si de ce este important?

A stazi ne vom referi la elementele de baza pentru marketing online si cum sa-l folosesti pentru a-ti extinde afacerea in mediul online. Marketingul online reprezinta utilizarea marketingului pentru a comercializa produse sau servicii in mediul online. Ia in considerare utilizarea diferitelor canale digitale, cum ar fi retelele sociale, motoarele de cautare, paginile web, comunicarile prin e-mail si  marketingul de continut . Marketingul online este important deoarece are un impact asupra perceptiilor clientilor despre o companie sau un produs. De asemenea, influenteaza modul in care clientii iau masuri in ceea ce priveste o companie sau un produs. Si nu in ultimul rand, ajuta companiile sa-si atinga scopurile si obiectivele prin achizitionarea de noi clienti si pastrarea acestora pe termen lung.   4 Divizii Majore de Marketing Digital   Exista multe moduri in care peisajul digital se schimba si in aceasta sectiune vom explora 4 divizii diferite care se incadreaza in mark...

Ar trebui sa va construiti propriul site web sau sa apelati la o firma de web design?

Ati ales numele site-ului web si adresa URL perfecta. Acum, este timpul sa creati propriul site web si sa-l puneti online. Crearea unui site web a devenit mai usoara de-a lungul anilor, deoarece exista multe programe de creare site-uri web pentru a va crea singur un site de afaceri. Pe de alta parte, s-ar putea sa preferati sa angajati o firma de web design sau un web deisgner profesionist. Care dintre ele este cea mai buna varianta?   Ce este un constructor de site-uri web?   Un constructor de site-uri web  este un instrument care va arata cum sa realizati un site web fara a avea experienta in inginerie sau codificare. Acesta ofera sabloane pentru crearea de site-uri web pe care le puteti personaliza. Un web builder poate fi fie un program, fie o platforma care faciliteaza construirea unui site.   Avantajele si dezavantajele utilizarii unui constructor de site-uri web Printre avantajele utilizarii unui constructor de site-uri web se numara faptul ca nu trebuie sa st...

Asteptari versus realitate: impactul in marketingul digital asupra afacerii tale

Cert este ca impactul in marketingul digital in majoritatea companiilor este folosit astazi pentru promotii. A devenit o practica obisnuita si ar fi o mare greseala daca nu folositi niciun model de promovare online. Poate fi benefic atat pentru companiile mici, cat si pentru cele mari. Cu toate acestea, necesita unele abilitati si experienta. Nu poti sa creezi pur si simplu o platforma online sau o pagina FB si sa te astepti la multi vizitatori si vanzari. Daca aveti nevoie de asistenta profesionala in acest domeniu, verificati aceasta pagina. In plus, promovarea prin intermediul platformelor online in sine ar putea sa nu fie singurul lucru de care aveti nevoie. Exista multe optiuni disponibile, dar necesita si abordarea corecta. Cheia este sa gasesti un echilibru intre asteptarile tale si realitatea pe care o poti obtine din acest model de promovare. Va vom prezenta cateva exemple in articolul urmator. Acoperirea crescuta duce la un profit mai mare Desi este crucial sa ajungeti la mai...