Treceți la conținutul principal

De ce ar trebui afacerea dvs. sa apeleze la consultanta in marketing digital?

 Daca doriti sa realizati un plan de marketing digital de succes, primul pas este sa executati si sa analizati diferite actiuni prin servicii de consultanta in marketing digital, sa stiti unde se incadreaza fiecare tehnica de marketing in strategia dvs. si sa mapati scenarii din viata reala. Ce altceva pot face acesti consultanti pentru organizatia dvs.?

consultanta in marketing digital

Daca doriti sa implementati noi proiecte in organizatia dvs., sa-i restructurati capacitatile digitale sau sa lansati o noua initiativa pentru a va maximiza si optimiza performanta, este timpul sa apelati la serviciile unei consultant in marketing digital. Un consultant in marketing digital va va ajuta sa organizati idei si concepte, sa realizati strategii si sa puneti in miscare diferitele etape ale proiectului dvs. de la brainstormingul initial pana la executia acestuia.

Ce este o consultanta in marketing digital?

O consultanta in marketing digital ghideaza companiile atunci cand organizatiile cauta sa se pozitioneze in spatiul digital si ofera evaluari personalizate printr-un proces care include evaluarea, optimizarea si dezvoltarea de solutii in afacerile lor.

Intreprinderile trebuie sa dezvolte o metodologie care sa le asigure ca eforturile si investitiile in eforturile online dau roade, dar au si sfaturi de specialitate si calificate pentru a ajunge acolo. Firmele de consultanta digitala ajuta la rezolvarea oricareia dintre acele intrebari care nu ne permit sa avem o prezenta digitala optimizata in mod adecvat.

S-ar putea sa fie multi dintre voi care credeti ca departamentul de marketing sau responsabilul cu marketingul dintr-o organizatie poate desfasura singur procesul de consultanta, dar nu este cazul. Serviciile agentiei ofera o noua perspectiva si un nivel de specializare greu de atins prin alte mijloace.

Acestea sunt motivele pentru care angajati un consultant in marketing digital:

  1. O perspectivă externa: Unul dintre motivele principale pentru angajarea unui consultant este obtinerea unui punct de vedere extern. Ei vad lucrurile cu mai multa claritate si, mai presus de toate, cu obiectivitate.

  2. Specializare: Un consultant in strategie digitala va ofera sansa de a lucra cu specialisti din toate domeniile spatiilor de marketing, cum ar fi UX, SEO, Social Media si multe altele. Veti optimiza intervalele de timp si resursele lucrand cu specialisti in aceste domenii.

  3. Costuri: timpul inseamna bani, iar un consultant poate economisi banii unei organizatii. Experienta lor se va asigura ca pot rezolva problemele mai rapid.

  4. Rentabilitatea investitiei: Un consultant de renume se va asigura ca cheltuielile vor merita si puteti masura profitabilitatea acesteia din indicatorii dvs. de performanta.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=aG3B87BY3bE[/embed]

Ce pot face serviciile de consultanta in marketing digital pentru organizatia dvs.?

O consultanta in marketing digital creeaza planuri de marketing digital, defineste strategiile de care aveti nevoie pentru a va pozitiona pe piata pentru a creste si apoi le executa si ia in considerare canalele necesare pentru a le comunica pentru a ajunge cu succes la publicul tinta.

De asemenea, vor aborda aspecte critice pentru dezvoltarea oricarei intreprinderi, cum ar fi:

1. Site-ul web

Un consultant analizeaza de ce are nevoie, cea mai buna tehnologie pentru a va construi site-ul si afacerea în ansamblu. Va va ajuta sa proiectati un site web care sa va reprezinte cel mai bine marca si care este, de asemenea, cel mai atractiv pentru clientii dvs. si ii sporeste capacitatea de conversie.

2. Comunicatii digitale

Un consultant in marketing digital poate analiza situatia in timp real a firmei dvs. si poate defini si dezvolta profilul complet al clientilor potentiali (Buyer Personas) pe care ii veti viza. Apoi vor lua toate aceste informatii si vor implementa un plan de marketing 360 bazat pe o analiza a pietei dvs., a concurentilor si a obiectivelor dvs. de afaceri. Unul dintre ceilalti piloni fundamentali pentru strategia dvs. de comunicare corporativa este sa va dati seama ce canale digitale includem (retele sociale, bloguri corporative etc.) ca parte a abordarii noastre.

3. Strategia de vanzari

Una dintre diferentele principale dintre marketingul digital si traditional este ca publicitatea online creeaza pozitionare si o crestere a dimensiunii comunitatii tale. O consultanta in marketing digital stabileste ce campanii ar trebui sa desfasoare, cand, ce parametri de segmentare sunt cei mai eficienti. De asemenea, va vor spune ce continut ne va beneficia cel mai mult in strategia noastra, precum si sa fie la zi in diferitele tipuri de formate de publicitate care sunt raspandite pe canalele digitale. Asta inseamna ca ne spun cum si unde sa ne vindem produsul sau serviciul.

4. Masurarea performantei

Toate aceste aspecte nu sunt eficiente daca nu reusim sa masuram tot ceea ce determina succesul sau esecul proiectului nostru. Acesti indicatori includ numarul de vizite pe site-ul nostru, rentabilitatea investitiei diferitelor noastre campanii, ratele de conversie, clientii noi si multe altele. Un consultant digital va va ajuta sa dezvoltati un tablou de bord online care va va ajuta sa monitorizati progresul strategiei digitale folosind date de analiza si sa va ofere informatii in timp real pentru a va imbunatati imediat strategia.

5. Instrumente tehnologice

Transformarea digitala impune ca este fundamental sa implementam si sa folosim instrumente de automatizare de marketing . Exista numeroase si diverse optiuni pe piata si, avand in vedere numarul tot mai mare de optiuni, avand la dispozitie o firma de consultanta experta in transformare digitala, va va ajuta sa gasiti cea care corespunde cel mai bine nevoilor dvs. Consultantul va va ajuta, de asemenea, sa il implementati in organizatia dvs. si sa va instruiti echipa, astfel incat sa stie cum sa profite la maximum de ea. Este unul dintre cele mai valoroase servicii pe care le putem achizitiona in mediul de afaceri actual.

Etapele procesului de consultanta in marketing digital

marketing digital

Odata ce ati retinut serviciile unei consultante de marketing digital, acestea vor parcurge fiecare dintre etapele procesului lor.

Pasul 1: Efectuati o analiza SWOT prealabila. Trebuie sa stim unde este punctul nostru de plecare si sa privim panorama competitiva a companiei, contextul pietei, oportunitatile pietei, slabiciunile si multe altele. Analiza SWOT ofera informatiile necesare pentru a incepe prin intelegerea contextului dvs. specific.

Pasul 2: Definiti obiectivele SMART . Trebuie sa stabilim obiective clare care sa se alinieze cu afacerea pentru a determina ce actiuni vom intreprinde. Vom face, de asemenea, o comparatie si vom evalua valorile si vanzarile, precum si vom crea canalul de conversie digitala de urmat.

Pasul 3: Identificati publicul tinta. Elaboram o descriere detaliata a tintei noastre, care detaliaza cine sunt, gusturile, nevoile, problemele, preocuparile lor etc. Aceasta va fi Cumparatorul nostru . Apoi, va trebui sa implementam tehnici de achizitie de clienti la 360o pentru a ajunge la utilizatori prin diferite canale si experienta coerenta.

Pasul 4: Un expert SEO si SEM va efectua o analiza tehnica a autoritatii de domeniu pe care o avem online, precum si a relevantei continutului nostru si a elementelor de imbunatatit si consolidat in domeniul digital.

Pasul 5: Formati echipa de resurse umane si instrumente. Acest pas implica determinarea cine trebuie sa duca la indeplinire strategia, precum si deciderea dispozitivelor, platformelor si a altor nevoi tehnologice.

Pasul 6: Implementati planul si sprijiniti echipa clientului in acest proces. Un consultant in marketing digital nu numai ca determina strategia ca parte a ofertei sale de servicii, dar include, de asemenea, instruire si suport pe parcursul implementarii pentru a garanta rezultatele dorite.

 

O consultanta in marketing digital va ajuta sa intelegeti piata in care functioneaza afacerea dvs., concurenta, punctele forte si punctele slabe, tendintele care isi pun amprenta si alte componente. Mario Grigorescu este specializat in implementarea strategiilor de marketing digital intr-o gama larga de sectoare, inclusiv agentii, antreprenoriat, fashion, auto, caritate, servicii financiare, servicii funerare, sanatate, retail, turism, pharma, afaceri mici si mijlocii, bloguri sau publicatii online., care va pot propulsa compania spre succes. Va voi ajuta afacerea in calatoria sa de transformare digitala cu rezultate scalabile inca din prima luna de colaborare!

Contacteaza-ma Acum

Comentarii

Postari Populare

Cum sa devii copywriter: Un ghid pas cu pas

Un copywriter este o persoana care scrie cu intentia de a-si educa, convinge sau influenta publicul, adesea cu scopul de a vinde un produs sau un serviciu. Copywriterii au o intelegere a publicului lor si stiu cum sa influenteze luarea deciziilor prin cuvinte si sugestii. Daca va place sa scrieti, poate doriti sa luati in considerare o cariera in copywriting . In acest articol, exploram ce face un copywriter, principalele tipuri de copywriting , abilitatile comune ale copywriterilor si cum sa deveniti copywriter. Care sunt principalele tipuri de copywriting? Copywriterii scriu texte si ofera consumatorilor si clientilor informatii despre un anumit serviciu sau produs. Cele trei tipuri principale de copywriteri sunt: 1. Redactorii de agentie Copywriterii de agentie isi asigura un post intr-o agentie care deserveste mai multi clienti si, de obicei, vor trebui sa lucreze cu norma intreaga. Veti finaliza adesea proiecte care pot fi provocatoare si care necesita creativitate pentru a ajut...

Specialistul SEO impartaseste cum sa-ti faci site-ul vizibil pe Google fara sa platesti reclamele

Specialistul SEO impartaseste cum sa-ti faci site-ul vizibil pe Google fara sa platesti reclamele de tip ads, astfel incat elaborarea unei strategii eficiente de optimizare a motoarelor de cautare (SEO ) necesita munca, dar merita efortul. Prin optimizarea elementelor cheie ale site-ului dvs. web, puteti imbunatati in mod dramatic vizibilitatea acestuia in rezultatele cautarilor organice. Cu peste un miliard de site-uri web online in prezent, cum va asigurati ca motoarele de cautare va pot gasi si evidentia site-ul? Garry Grant, director executiv al SEO Incorporated, s-a alaturat recent podcastului Future of Work pentru a discuta despre natura critica a pozitionarii in topurile Google pentru cresterea veniturilor din afaceri. Aceasta evolutie a inteligentei artificiale si a algoritmilor Google subliniaza peisajul vital si schimbator al SEO, in care adaptabilitatea si cunoasterea celor mai bune practici actuale sunt esentiale pentru a mentine un clasament relevant si ridicat in cautar...

De ce Marketing Online si de ce este important?

A stazi ne vom referi la elementele de baza pentru marketing online si cum sa-l folosesti pentru a-ti extinde afacerea in mediul online. Marketingul online reprezinta utilizarea marketingului pentru a comercializa produse sau servicii in mediul online. Ia in considerare utilizarea diferitelor canale digitale, cum ar fi retelele sociale, motoarele de cautare, paginile web, comunicarile prin e-mail si  marketingul de continut . Marketingul online este important deoarece are un impact asupra perceptiilor clientilor despre o companie sau un produs. De asemenea, influenteaza modul in care clientii iau masuri in ceea ce priveste o companie sau un produs. Si nu in ultimul rand, ajuta companiile sa-si atinga scopurile si obiectivele prin achizitionarea de noi clienti si pastrarea acestora pe termen lung.   4 Divizii Majore de Marketing Digital   Exista multe moduri in care peisajul digital se schimba si in aceasta sectiune vom explora 4 divizii diferite care se incadreaza in mark...

Ar trebui sa va construiti propriul site web sau sa apelati la o firma de web design?

Ati ales numele site-ului web si adresa URL perfecta. Acum, este timpul sa creati propriul site web si sa-l puneti online. Crearea unui site web a devenit mai usoara de-a lungul anilor, deoarece exista multe programe de creare site-uri web pentru a va crea singur un site de afaceri. Pe de alta parte, s-ar putea sa preferati sa angajati o firma de web design sau un web deisgner profesionist. Care dintre ele este cea mai buna varianta?   Ce este un constructor de site-uri web?   Un constructor de site-uri web  este un instrument care va arata cum sa realizati un site web fara a avea experienta in inginerie sau codificare. Acesta ofera sabloane pentru crearea de site-uri web pe care le puteti personaliza. Un web builder poate fi fie un program, fie o platforma care faciliteaza construirea unui site.   Avantajele si dezavantajele utilizarii unui constructor de site-uri web Printre avantajele utilizarii unui constructor de site-uri web se numara faptul ca nu trebuie sa st...

Asteptari versus realitate: impactul in marketingul digital asupra afacerii tale

Cert este ca impactul in marketingul digital in majoritatea companiilor este folosit astazi pentru promotii. A devenit o practica obisnuita si ar fi o mare greseala daca nu folositi niciun model de promovare online. Poate fi benefic atat pentru companiile mici, cat si pentru cele mari. Cu toate acestea, necesita unele abilitati si experienta. Nu poti sa creezi pur si simplu o platforma online sau o pagina FB si sa te astepti la multi vizitatori si vanzari. Daca aveti nevoie de asistenta profesionala in acest domeniu, verificati aceasta pagina. In plus, promovarea prin intermediul platformelor online in sine ar putea sa nu fie singurul lucru de care aveti nevoie. Exista multe optiuni disponibile, dar necesita si abordarea corecta. Cheia este sa gasesti un echilibru intre asteptarile tale si realitatea pe care o poti obtine din acest model de promovare. Va vom prezenta cateva exemple in articolul urmator. Acoperirea crescuta duce la un profit mai mare Desi este crucial sa ajungeti la mai...