Treceți la conținutul principal

Cum sa recuperezi un cont de Facebook piratat

Indiferent daca contul dvs. a fost compromis sau doriti sa va imbunatatiti securitatea, iata ce trebuie sa stiti despre recuperarea unui cont Facebook piratat.

Incercati sa va conectati la Facebook pentru a-i ura la multi ani unui prieten, dar ceva nu este in regula. Te trezesti punandu-ti intrebarea de temut: Cum sa recuperezi un cont de Facebook piratat?

facebook

Poate ca TikTok si Instagram sunt site-urile de socializare la moda, dar cu aproape 3 miliarde de utilizatori activi la nivel mondial, Facebook este cel mai mare peste din mare. Este, de asemenea, o tinta principala pentru hackeri. Desi nu exista o statistica oficiala privind numarul de conturi Facebook piratate, o estimare anterioara pandemiei se invarte in jurul a 160 de milioane pe zi. Avand in vedere ca aproape toate tipurile de infractiuni cibernetice au crescut anul trecut, conform raportului SonicWall privind amenintarile cibernetice din 2022, probabil ca sansa de a fi piratat pe Facebook este acum mai mare ca niciodata. Asa ca este inteligent sa va inarmati cu informatii despre cum sa va recuperati contul de Facebook.

Posibil sa fie si mai important, insa, sa stii cum sa impiedici ca acesti infractori cibernetici sa obtina informatiile tale personale in primul rand. La urma urmei, detaliile postate de utilizatori sunt adesea cele care ii atrag pe hackeri catre contul dvs.

Informatiile personale pe care le postati fara sa stati pe ganduri - zile de nastere, aniversari, orase natale si multe altele - sunt usor de accesat de catre baietii rai. "Toate acestea sunt informatii suculente pentru hackeri, care le pot folosi pentru a patrunde in alte conturi pe care le aveti", spune Kevin Cleary, ofiter interimar de securitate informatica la Universitatea din Buffalo, New York.
La fel cum este important sa va protejati de escrocheriile de pe Facebook si de pe Facebook Marketplace - de fapt, de toate escrocheriile online - este esential sa luati masuri pentru a va proteja impotriva hackerilor. Continuati sa cititi pentru a afla cum sa evitati sa fiti piratat si cum sa recuperati un cont de Facebook piratat, apoi aflati cum sa va dati seama daca computerul dumneavoastra a fost piratat.

 

Cum este piratat un cont de Facebook

Exista doua modalitati principale prin care informatiile dvs. ar putea fi divulgate, iar ambele au legatura cu bresele de date. In primul scenariu, exista o incalcare a securitatii datelor pe Facebook, precum cea raportata anul trecut, care a expus conturile a peste 530 de milioane de utilizatori. Nu puteti face prea multe pentru a preveni acest tip de incalcare.

Dar aveti control asupra celeilalte cauze ale unui cont Facebook piratat. Este vorba de o greseala de parola usor de rectificat.

O parola lenesa, reutilizata, ar putea face ca hackerii sa treaca usor de la incalcarea datelor unei companii la accesarea contului dvs. de Facebook. "Oamenii folosesc aceeasi parola pentru Facebook ca si pentru alte site-uri, asa ca, daca exista o bresa la o companie mica, parola ta este expusa", spune Cleary. "Infractorii cibernetici incearca acea parola pe alte site-uri, inclusiv pe retelele de socializare".

Si nu doar site-urile web va pot expune parola reutilizata. Exista lucruri de zi cu zi care ar putea fi piratate - cum ar fi televizoarele inteligente - si folosite pentru a avansa obiectivul unui hacker atunci cand vine vorba de contul dvs. de Facebook.

Semne ca contul tau de Facebook a fost piratat

Daca contul dvs. de Facebook este piratat, probabil ca va veti da seama (sau veti fi avertizat de un prieten) destul de repede. Acest lucru se datoreaza faptului ca semnele sunt destul de evidente - mai clare decat semnele ca sunteti pe cale sa fiti piratat. Potrivit Facebook, ar trebui sa fiti atenti la urmatoarele lucruri care se pot intampla daca contul dvs. de Facebook este piratat:

  • Modificari ale e-mailului, parolei, zilei de nastere si/sau numelui dvs.
  • Solicitari de prietenie trimise unor persoane pe care nu le cunoasteti
  • Mesaje trimise pe care nu le-ati scris dvs.
  • Postari pe care nu le-ati creat dvs.

Cum sa recuperezi un cont de Facebook piratat pe care il poti accesa

Este nelinistitor sa stii ca un ciudat cibernetic iti poate vedea toate fotografiile personale si postarile sincere - si poate ajunge la prietenii si membrii familiei tale, pretinzand ca esti tu. Pasii de mai jos explica cum sa recuperati un cont de Facebook piratat, daca mai aveti acces la el.

1. Schimbati-va imediat parola

  • Faceti clic pe "Setari si confidentialitate".
  • Selectati "Parola si securitate".
  • Faceti clic pe "Change Passwords" (Schimba parolele).

2. Verificati ce dispozitive sunt conectate la Facebook

Pagina "Password and Security" include si o lista intitulata "Where You're Logged In". Daca exista o autentificare pe care nu o recunoasteti, urmati acesti pasi:

  • Faceti clic pe autentificarea suspecta.
  • Selectati "Secure Account" (Cont securizat).
  • Urmati pasii de pe ecran, care va vor indica exact cum sa va recuperati contul de Facebook piratat.

3. Alertati Facebook

Chiar daca recunoasteti toate autentificarile din contul dvs., ar trebui sa anuntati Facebook ca se intampla ceva cu contul dvs. Iata cum:

  • Navigati la pagina "Parola si securitate".
  • Faceti clic pe "Get Help" (Obtineti ajutor).
  • Raportati incidentul.

4. Raportati infractiunea cibernetica

Desi, de obicei, nu este nevoie sa sunati la sectia de politie locala, FBI recomanda depunerea unei plangeri la Internet Crime Complaint Center (Centrul de reclamatii pentru infractiuni pe internet) la ic3.gov.

 

Cum sa recuperezi un cont de Facebook piratat pe care nu il poti accesa

recuperare cont facebook

1. Folositi informatii de rezerva

Daca sunteti blocat din contul dvs., accesati Facebook.com/hacked. Vi se va cere sa introduceti numarul de telefon pe care l-ati folosit pentru a deschide contul. Facebook va va ajuta sa va recastigati accesul la cont si va va sugera masuri de securitate pentru viitor.

In cazul in care Facebook observa o activitate ciudata in contul dumneavoastra, poate incerca sa va protejeze si sa va blocheze contul. Puteti lua masuri pentru a debloca contul, dar faceti acest lucru in termen de un an. Dupa aceea, compania l-ar putea sterge.

Cum sa evitati ca contul dvs. de Facebook sa fie din nou piratat

autentificare in doi pasi

Baietii rai nu au nevoie de o tona de informatii pentru a intra in contul dvs. - ati fi uimit de ce pot face hackerii doar cu numarul dvs. de telefon mobil - asa ca depinde de dvs. sa le faceti procesul cat mai dificil.

Vestea buna: Aveti mai mult control decat ati putea crede atunci cand vine vorba de a preveni ca contul dvs. sa ajunga in maini gresite, spune Cleary. Luati aceste masuri pentru a limita sansele ca contul dvs. sa fie piratat.

1. Consolidarea parolei dvs.

"Ganditi-va la ea mai degraba ca la o fraza de parola cu cel putin 16 caractere, decat la un singur cuvant", spune Cleary. In mod ideal, nu veti folosi aceasta parola pe alte site-uri. Daca pastrarea tuturor parolelor in ordine devine o problema, Cleary recomanda utilizarea unui software de gestionare a parolelor. Si orice ati face, evitati aceste parole usor de ghicit.

2. Configurati autentificarea cu doi factori

Aceasta functie este probabil cel mai mare truc de securitate cibernetica dintre toate. Iata cum functioneaza: Daca Facebook observa o incercare de autentificare de pe un dispozitiv sau dintr-un browser pe care nu l-ati mai folosit anterior, va va cere o parola plus un cod de verificare pe care site-ul vi-l va trimite prin SMS sau printr-o aplicatie. Abia atunci veti primi acces.

Pentru a configura acest lucru, mergeti la pagina "Password and Security" (Parola si securitate) din Facebook. Selectati "Two-Factor Authentication" (Autentificare cu doi factori) si urmati procesul.

3. Dezactivati aplicatiile conectate

Este convenabil sa va folositi contul de Facebook pentru a va conecta la aplicatii si site-uri web terte, dar nu este cea mai buna idee atunci cand vine vorba de securitate cibernetica. Procedand astfel, oferiti acestor aplicatii acces la datele dumneavoastra. Pentru a verifica care sunt aplicatiile si site-urile pe care le-ati conectat la contul dvs. de Facebook, accesati "Apps and Websites" in setarile contului dvs. Acolo, veti vedea o lista cu aplicatiile si site-urile conectate si le puteti elimina.

4. Configurati functii de securitate suplimentare

Considerati acest hack de Facebook un buton pentru situatii de urgenta: cum sa va recuperati contul de Facebook prin intermediul prietenilor. In acelasi ecran "Parola si securitate", puteti sa va inscrieti pentru a primi o alerta despre o autentificare nerecunoscuta si sa alegeti intre trei si cinci prieteni de incredere care sa primeasca linkuri si coduri de la Facebook in numele dvs. Ii puteti suna pe acesti prieteni pentru informatii si le puteti folosi pentru a va recupera contul de Facebook piratat.

5. Limitati informatiile personale pe care le impartasiti

In timp ce mancarea extraordinara pe care ati avut-o la un restaurant saptamana trecuta nu va fi de mare folos hackerilor, informatiile personale de baza ar putea fi. "Chiar trebuie sa includeti starea civila sau locul in care v-ati nascut?", intreaba Cleary. "Lasarea acestor detalii va ajuta la limitarea sanselor ca infractorii cibernetici sa fie capabili de a inversa intrebarile de securitate pentru a intra in serviciile bancare online si in alte conturi."

Odata ce sunteti din nou activ, aflati daca puteti vedea cine v-a vizualizat profilul de Facebook si aflati cum sa blocati pe cineva pe Facebook Messenger.

Surse:

  • Kevin Cleary, interim information security officer at the University at Buffalo in New York
  • Statista: “Number of monthly active Facebook users worldwide as of 2nd quarter 2022”
  • SonicWall: “2022 SonicWall Cyber Threat Report”
  • New York Post: “Big Brother 2.0: 160,000 Facebook Pages Are Hacked a Day”
  • NPR: “After Data Breach Exposes 530 Million, Facebook Says It Will Not Notify Users”
  • FBI Internet Crime Complaint Center: “Filing a Complaint with the IC3”

Comentarii

Postari Populare

Cum sa devii copywriter: Un ghid pas cu pas

Un copywriter este o persoana care scrie cu intentia de a-si educa, convinge sau influenta publicul, adesea cu scopul de a vinde un produs sau un serviciu. Copywriterii au o intelegere a publicului lor si stiu cum sa influenteze luarea deciziilor prin cuvinte si sugestii. Daca va place sa scrieti, poate doriti sa luati in considerare o cariera in copywriting . In acest articol, exploram ce face un copywriter, principalele tipuri de copywriting , abilitatile comune ale copywriterilor si cum sa deveniti copywriter. Care sunt principalele tipuri de copywriting? Copywriterii scriu texte si ofera consumatorilor si clientilor informatii despre un anumit serviciu sau produs. Cele trei tipuri principale de copywriteri sunt: 1. Redactorii de agentie Copywriterii de agentie isi asigura un post intr-o agentie care deserveste mai multi clienti si, de obicei, vor trebui sa lucreze cu norma intreaga. Veti finaliza adesea proiecte care pot fi provocatoare si care necesita creativitate pentru a ajut...

SEO redefinit: adaptarea la o noua era in marketingul online

 Cautarea este inca piatra de temelie a publicitatiilor online, insa numai brandurile care se adapteaza vor prospera in fata schimbarilor constante de algoritmi si a concurentei in crestere adaptate la o noua era in marketingul online. Piata publicitatii digitale este infloritoare, cu o crestere de 11% pana la 29,6 miliarde de lire sterline in 2023, conform celui mai recent raport al IAB . Cautarea (PPC si SEO) ramane coloana vertebrala a industriei, reprezentand aproape jumatate din acest total, la 14,7 miliarde de lire sterline. In ciuda acestor cifre puternice, cautarea se afla intr-un moment crucial. Peisajul se schimba rapid, iar agentii de publicitate nu-si pot permite sa fie multumiti. Pentru a continua sa obtinem rezultate, este esential sa reevaluam si sa optimizam strategiile de cautare. Provocarea actuala Responsabilitatea pentru cheltuielile de marketing a fost intotdeauna importanta, dar cu ajutorul analizelor avansate, fiecare banut este analizat ca niciodata. Presi...

3 pasi critici pentru crearea de continut care converteste

  Continut care converteste: oferte fara frictiune, cereri de dimensiuni mici si compromisuri valoroase. Prea adesea, continutul este creat doar pentru a obtine clicuri, vizualizari si aprecieri. Totul se rezuma la apelul la actiune (CTA), la descarcarea activului, la completarea formularului sau la inscrierea in registru. De cele mai multe ori, acest lucru este in detrimentul obtinerii unui angajament real si valoros. Desi aceste cifre ar putea arata foarte bine pe o foaie de statistici, ele nu se traduc intotdeauna in conversii reale. Iata care este treaba: clicurile nu sunt valoroase. O conversie reala are loc atunci cand cineva iti raspunde la e-mail, iti trimite un mesaj pe retelele de socializare sau se implica in mod semnificativ in brandul tau - nu doar atunci cand face clic fara sa se gandeasca pe un buton pentru ca i-ai sugerat sa o faca. Daca doriti sa creati continut care converteste, nu va mai fixati pe implicarea usor de urmarit. Concentreaza-te pe cel mai bun mod d...

Ghidul strategiei de marketing online 2024

Majoritatea dintre noi am fi pierduti fara smartphone-urile, tabletele si computerele noastre. Oamenii digera o multime de informatii pe aceste dispozitive, motiv pentru care o strategie de marketing online este imperativa pentru orice proprietar de afacere. Doriti sa prindeti clientii acolo unde exploreaza motoarele de cautare si utilizeaza social media. Introducerea marketingului dvs. pe aceste platforme va imbunatati rezultatele conversiei, ceea ce va duce la mai multe vanzari si venituri. Ce este o strategie de marketing online? O strategie de marketing online este un plan pentru a aduce un produs sau un brand in fata potentialilor clienti. Scopul poate fi acela de a dezvolta marca sau de a atinge anumite obiective de venituri. O strategie de marketing digital se bazeaza exclusiv pe mediile digitale, cum ar fi motoarele de cautare, site-urile web sau social media. Ca strategie, campania ia tactici specifice si le pune in aplicare. O astfel de tactica ar putea fi realizarea de an...

Brandurile irosesc milioane pe continut?

 Poate credeti ca traficul de cautare este parametrul care conteaza atunci cand vine vorba de continut pe care il creati, dar adesea este vorba de intentie si prea multi comercianti uita acest lucru. Continutul este un pic la fel. Este o lume plina de farmec in care tuturor ne place sa lucram, dar in timp ce tuturor ne pasa de ea, majoritatea consumatorilor nu o fac. Si probabil ca irositi o multime de bani incercand sa comunicati cu oameni care nu sunt interesati de nimic din ceea ce aveti de spus. Marketing de continut vs. SEO de continut Cu mult timp inainte ca personaje precum Mr Beast si fratii Paul sa ajunga cu mega adeptii lor, impreuna cu Beast Burgers si bauturile Prime. Ideea de continut a fost alimentata in mare masura de lumea SaaS . Cresterea traficului de catre companii precum Hubspot, impreuna cu veniturile acestora, a determinat pe toata lumea sa adopte modelul trafic + conversie = vanzari. Desigur, acest lucru a fost prea simplist, ceea ce inseamna ca marketerii ...