Treceți la conținutul principal

7 moduri simple de a creste rata de conversie a site-ului web

 Site-ul dvs. este centrul prezentei dvs. online, ideal pentru a creste rata de conversie a site-ului dvs. web. Este locul in care vizitatorii merg pentru a afla mai multe despre afacerea, produsele si serviciile dvs. Este, de asemenea, unul dintre cele mai importante canale de conversie a vizitatorilor in clienti. Asadar, este esential sa aveti un site web care sa incurajeze vizitatorii sa ramana si sa exploreze ceea ce oferiti. Dar cum va asigurati ca site-ul dvs. converteste vizitatorii in clienti?

Desi nu exista o solutie universala, exista masuri pe care le puteti lua pentru a va optimiza site-ul web pentru rate de conversie mai mari. De la crearea de continut la imbunatatirea experientei utilizatorului, iata sapte modalitati simple de a creste rata de conversie a site-ului dvs. web.

rata de conversie

1. Asigurati-va ca site-ul dvs. este usor de navigat

Intotdeauna imaginati-va ca vizitatorii site-ului dvs. web sunt clienti de ocazie. Nu ati dori ca un client sa se piarda sau sa fie confuz in site-ul de prezentare / magazinul dvs. online, asa ca pastrati acelasi principiu in minte pentru site-ul dvs. web.

Organizati-va produsele si paginile intr-o maniera logica, astfel incat clientii sa poata gasi rapid ceea ce au nevoie. Prin "maniera logica", ma refer la a avea titluri/titluri de pagini clare si reprezentative, navigare in bara laterala si link-uri in subsolul paginilor.

Alte caracteristici care pot face ca site-ul dvs. sa fie usor de navigat includ o bara de cautare si firimituri de paine. In marketingul digital, firimiturile de paine sunt elemente de navigare afisate pe site-urile web care arata utilizatorilor locatia lor curenta in structura site-ului, ajutandu-i sa navigheze cu usurinta inapoi sau sa treaca la categorii de nivel superior. Acestea imbunatatesc experienta utilizatorului, reduc rata de respingere si imbunatatesc navigarea pe site.

2. Folositi butoane CTA care sa atraga atentia

Un buton de apel la actiune (CTA) se prezinta, de obicei, ca un element grafic care incurajeaza vizitatorii sa actioneze. Acesta poate fi orice, de la un buton "cumpara acum" la un buton "inscrie-te". Utilizarea unor butoane de apel la actiune clare si atragatoare pe site-ul dvs. web poate creste semnificativ numarul de clicuri si conversii.

Cele mai bune practici pentru butoanele CTA includ utilizarea de culori contrastante, cum ar fi plasarea unui buton rosu pe un fundal alb. Daca doriti sa iesiti cu adevarat in evidenta, incercati sa folositi CTA-uri animate. Dar pastrati acest lucru la minimum, deoarece poate fi deranjant pentru vizitatori.

3. Creati continut de inalta calitate

Potrivit unui studiu Semrush, 97% dintre companiile intervievate au declarat ca au generat rezultate foarte pozitive din marketingul de continut. Aceasta statistica arata ca marketingul de continut este una dintre cele mai eficiente tactici pentru cresterea ratelor de conversie a site-urilor web. Continutul poate fi orice, de la articole de blog de lunga durata si videoclipuri la infografice si podcasturi. Crearea unui continut de inalta calitate care educa, distreaza sau informeaza publicul dvs. va va ajuta sa creati incredere in acesta. In acest fel, clientii sunt mai predispusi sa faca o achizitie.

4. Optimizati-va site-ul pentru dispozitivele mobile

Telefoanele mobile sunt cele mai populare dispozitive folosite pentru cumparaturi online. Asadar, este logic sa va asigurati ca site-ul dvs. este optimizat pentru dispozitivele mobile. Printre modalitatile de a face acest lucru se numara utilizarea unei teme mobile-friendly, asigurarea incarcarii rapide a site-ului web si ascunderea pop-up-urilor intruzive pe mobil. De asemenea, ar trebui sa luati in considerare adaugarea de optiuni click-to-call si optimizarea continutului pentru cautarea vocala.

5. Folositi dovada sociala

Dovada sociala, sau marturiile clientilor, este una dintre cele mai puternice tehnici de persuasiune in marketingul digital, deoarece ajuta la construirea increderii si credibilitatii cu clientii dvs. Evidentierea recenziilor si evaluarilor clientilor poate oferi potentialilor clienti o idee mai buna despre calitatea produsului dvs.

De asemenea, puteti include informatii despre cati utilizatori au cumparat deja articolul sau s-au abonat la newsletter-ul dvs. S-a dovedit ca acest tip de dovada sociala creste semnificativ conversiile.

Creatorii de continut generat de utilizatori (UGC) sunt, de asemenea, o resursa solida pentru a aduna dovezi sociale pentru marca dvs., deoarece acestia produc continut autentic folosind produsele dvs. fara a face publicitate sau a influenta audienta.

6. Furnizati informatii de contact clare

Este posibil ca vizitatorii site-ului web sa aiba intrebari despre produsul sau serviciul dvs. in timpul vizitei lor. Este util sa oferiti un mijloc direct de comunicare pe site-ul dvs. web, cum ar fi o pagina de contact sau linkuri catre retelele sociale si numere de telefon.

De asemenea, puteti adauga suport live chat, astfel incat clientii sa poata pune intrebari in timp real in timp ce navigheaza pe produse sau servicii. Acest lucru ii va ajuta pe clienti sa gaseasca rapid ceea ce cauta si va reduce rata cosurilor abandonate, deoarece vor putea rezolva orice problema pe masura ce apare.

7. Oferiti un proces de plata fara intreruperi

Nimic nu poate fi mai frustrant pentru clienti decat un proces de checkout lung si complicat. Asigura-te ca procesul de checkout este fara probleme si necesita doar pasi minimi, cum ar fi completarea formularelor sau furnizarea de informatii de expediere.

Luati in considerare adaugarea de functii precum autocompletare, checkout pentru invitati si gateway-uri de plata pentru a face procesul mai usor pentru clienti. Un proces de plata usor poate contribui la cresterea conversiilor pe site-ul web prin reducerea frustrarii clientilor la cumparare.

Cresterea ratei de conversie a site-ului dvs. web este esentiala pentru a construi o afacere online de succes. Prin implementarea celor sapte sfaturi discutate in acest articol, puteti nu numai sa cresteti conversiile site-ului web, ci si sa imbunatatiti experienta generala a clientilor.

Comentarii

Postari Populare

Specialistul SEO impartaseste cum sa-ti faci site-ul vizibil pe Google fara sa platesti reclamele

Specialistul SEO impartaseste cum sa-ti faci site-ul vizibil pe Google fara sa platesti reclamele de tip ads, astfel incat elaborarea unei strategii eficiente de optimizare a motoarelor de cautare (SEO ) necesita munca, dar merita efortul. Prin optimizarea elementelor cheie ale site-ului dvs. web, puteti imbunatati in mod dramatic vizibilitatea acestuia in rezultatele cautarilor organice. Cu peste un miliard de site-uri web online in prezent, cum va asigurati ca motoarele de cautare va pot gasi si evidentia site-ul? Garry Grant, director executiv al SEO Incorporated, s-a alaturat recent podcastului Future of Work pentru a discuta despre natura critica a pozitionarii in topurile Google pentru cresterea veniturilor din afaceri. Aceasta evolutie a inteligentei artificiale si a algoritmilor Google subliniaza peisajul vital si schimbator al SEO, in care adaptabilitatea si cunoasterea celor mai bune practici actuale sunt esentiale pentru a mentine un clasament relevant si ridicat in cautar

Inteligenta artificiala in marketingul digital: Tendinte si bune practici pentru 2024

Inteligenta artificiala a depasit cu mult stadiul de tehnologie noua sau emergenta, in special in lumea marketingului digital. Un sondaj global realizat in 2022 a constatat ca aproximativ 90% dintre specialistii in marketing din 35 de tari diferite folosesc inteligenta artificiala intr-un fel sau altul in strategiile lor de marketing digital. Cu atat de multe instrumente gratuite si low-cost disponibile, inlocuirea sau completarea fluxurilor de lucru de marketing umane cu AI este modalitatea nr. 1 de a deveni (a) mai productiv si (b) mai bun in intelegerea publicului dvs. si a modului in care sa ajungeti la acesta. Tendinte: Inteligenta artificiala in marketingul digital Acest articol exploreaza trei tendinte interesante si cele mai bune practici pentru implementarea AI in cadrul organizatiei dumneavoastra. https://agentpromovator.ro/ce-inseamna-consultant-in-marketing/ 1. Inteligenta artificiala generativa Multumita ChatGPT, AI-ul generativ ar putea fi cel mai fierbinte subiect din m

Cum poate video marketing local sa ajute intreprinderile mici?

F iind o afacere mica, bugetul dvs. de marketing si publicitate este de obicei destul de strans. Poate fi greu sa justificati cheltuirea a mii de euro sau mai mult pentru o campanie de video marketing. Dar publicitatea video nu costa la fel de mult ca inainte si nu trebuie sa platiti bani in campanii majore pentru un spot TV national atunci cand incercati doar sa atrageti putin trafic pentru afacerea dvs. locala. De fapt, daca doriti sa lansati o campanie de marketing local, videoclipul este unul dintre cele mai puternice (si mai accesibile) instrumente pe care le puteti utiliza datorita potentialului sau de reutilizare, optimizare si pentru a va prezenta locatia si atmosfera – doua strategii de marketing ce trebuie implementate cand vine vorba de marketingul local. Deci, cum poate videoclipul sa penetreze piata in mediul dvs. de afaceri? Vom impartasi toate sfaturile noastre, dar mai intai vom face o scurta recapitulare despre marketingul local.   Ce este marketingul local? Marketingu

Cum pot adopta operatorii in turism o strategie in marketing online

 Desi sectorul calatoriilor a fost primul care a adoptat digitalizarea, ritmul cererii consumatorilor se schimba, iar industria trebuie sa isi evolueze strategiile pentru a tine pasul. Intrebarea este: cum pot adopta operatorii in turism o strategie in marketing online? Evolutia rapida a tehnologiei din ultimul deceniu, denumita adesea revolutia digitala , a schimbat complet modul de functionare al intreprinderilor, iar industria turismului nu face exceptie. Turismul a fost unul dintre primele sectoare care a adoptat digitalizarea prin vanzarea online a zborurilor si a camerelor de hotel si, de atunci, cererea consumatorilor pentru servicii digitale in intregul sector a crescut rapid. Defapt, se estimeaza ca mai mult de 90% dintre calatori isi cauta acum vacantele online. Pe masura ce industria turismului continua sa se extinda mai rapid decat oricand, digitalizarea ofera intreprinderilor din acest sector numeroase oportunitati de crestere pe o piata competitiva. Cu toate acestea, pent

3 pasi critici pentru crearea de continut care converteste

  Continut care converteste: oferte fara frictiune, cereri de dimensiuni mici si compromisuri valoroase. Prea adesea, continutul este creat doar pentru a obtine clicuri, vizualizari si aprecieri. Totul se rezuma la apelul la actiune (CTA), la descarcarea activului, la completarea formularului sau la inscrierea in registru. De cele mai multe ori, acest lucru este in detrimentul obtinerii unui angajament real si valoros. Desi aceste cifre ar putea arata foarte bine pe o foaie de statistici, ele nu se traduc intotdeauna in conversii reale. Iata care este treaba: clicurile nu sunt valoroase. O conversie reala are loc atunci cand cineva iti raspunde la e-mail, iti trimite un mesaj pe retelele de socializare sau se implica in mod semnificativ in brandul tau - nu doar atunci cand face clic fara sa se gandeasca pe un buton pentru ca i-ai sugerat sa o faca. Daca doriti sa creati continut care converteste, nu va mai fixati pe implicarea usor de urmarit. Concentreaza-te pe cel mai bun mod de a-