Treceți la conținutul principal

Google Bard se lanseaza in sfarsit in UE


 Robotul de chat Google Bard se lanseaza in sfarsit in UE, suportand acum mai mult de 40 de limbi straine.

Google pune astazi la dispozitia unui public mai larg rivalul sau ChatGPT, Bard, lansand chatbotul cu inteligenta artificiala generativa in peste 40 de limbi si aducandu-l in sfarsit in Uniunea Europeana (UE), dupa o amanare initiala cauzata de preocuparile legate de confidentialitatea datelor.

Gigantul internetului a introdus, de asemenea, o serie de caracteristici noi pentru Bard, desi unele sunt disponibile doar in limba engleza pentru inceput.

Google a prezentat pentru prima data Bard in luna februarie, aparent ca un raspuns grabit la succesul tot mai mare al ChatGPT, un motor de cautare/chatbot foarte inteligent care se bazeaza pe modele lingvistice mari (LLM) pentru a genera continut nou pornind de la solicitari simple. ChatGPT este opera lui OpenAI, o companie de inteligenta artificiala care beneficiaza de un sprijin important din partea rivalului Google, Microsoft.

google bard

In timp ce Bard s-a deschis initial pentru accesul timpuriu cu o versiune in limba engleza, incepand cu SUA si Marea Britanie in luna martie, lista de asteptare initiala s-a incheiat in luna mai cu o lansare globala care acopera aproximativ 180 de tari si cu suport suplimentar pentru japoneza si coreeana. Cu toate acestea, o omisiune notabila pana acum a fost UE, Google amanand lansarea in UE dupa ce un organism de reglementare in materie de confidentialitate si-a exprimat ingrijorarea. Comisia irlandeza pentru protectia datelor (DPC), care reglementeaza protectia datelor in regiunea UE atunci cand companiile folosesc Irlanda ca sediu central european, a declarat ca, desi Google a informat DPC cu privire la intentiile sale de a lansa Bard in UE, nu a furnizat autoritatii de reglementare suficiente informatii pentru a raspunde preocuparilor sale privind confidentialitatea datelor.

Odata cu lansarea de astazi, se pare ca Google a oferit DPC ceea ce cauta.

"Ne-am angajat in mod proactiv cu expertii, factorii de decizie politica si autoritatile de reglementare in materie de confidentialitate cu privire la aceasta extindere", au scris intr-o postare pe blog Jack Krawczyk, lider de produs Bard, si Amarnag Subramanya, vicepresedinte al departamentului de inginerie.

Intr-adevar, Google a prezentat ultima actualizare ca fiind "cea mai mare extindere de pana acum", lansata in cea mai mare parte a lumii cu suport pentru limbile araba, spaniola, chineza, germana si hindi. Si, pe langa UE, Bard este acum disponibil si in Brazilia.

Ajustarea raspunsurilor

Odata cu aceasta extindere, exista noi caracteristici care vizeaza ajustarea raspunsurilor lui Bard si cresterea potentialului de productivitate al chatbot-ului. Unele dintre ele au fost anuntate si prezentate in avanpremiera la inceputul lunii mai, dar astazi marcheaza lansarea lor pe scara larga.

Acum, utilizatorii pot schimba tonul si stilul raspunsurilor lui Bard cu ajutorul a cinci optiuni diferite: "simplu", "lung", "scurt", "profesional" sau "casual". Disponibil pentru inceput in limba engleza, comutatorul ia raspunsurile implicite ale lui Bard la o solicitare si le ajusteaza pentru a se alinia cu orice ton si stil pe care le selecteaza utilizatorul.

In alta ordine de idei, Bard poate acum sa-si vocalizeze raspunsurile datorita unei noi functii AI text-to-speech. Suportand peste 40 de limbi, raspunsurile audibile ale chatbotului pot fi accesate facand clic pe noua pictograma de sunet de langa un prompt.

In ceea ce priveste productivitatea, Bard poate exporta acum codul in mai multe locuri - mai exact, codul Python catre Replit, mediul de dezvoltare integrat bazat pe browser. Imaginile pot fi folosite in prompts - utilizatorii pot incarca imagini cu prompts (deocamdata doar in limba engleza), iar Bard va analiza fotografia. Noile optiuni permit utilizatorilor sa fixeze, sa redenumeasca si sa preia conversatii recente cu Bard. Iar raspunsurile lui Bard pot fi acum partajate mai usor cu lumea exterioara prin intermediul unor link-uri.

"Curiozitatea si imaginatia sunt fortele motrice din spatele creativitatii umane", au scris Krawczyk si Subramanya. "De aceea am creat Bard: pentru a va ajuta sa explorati aceasta curiozitate, sa va sporiti imaginatia si, in cele din urma, sa va puneti ideile pe picioare - nu doar raspunzand la intrebarile dumneavoastra, ci ajutandu-va sa le dezvoltati."

Google s-a luptat din greu cu Bard la inceputul ciclului de viata al chatbotului, nereusind sa egaleze calitatea raspunsurilor oferite de roboti rivali, cum ar fi ChatGPT. Acesta a oferit raspunsuri incorecte din punct de vedere faptic, completate cu citate inventate, ceea ce a determinat chiar si angajatii Google sa catalogheze chatbotul drept "mai rau decat inutil" si un "mincinos patologic". (Actiunile companiei s-au prabusit pentru scurt timp cu 8% la lansarea lui Bard).

Dar Google sustine ca Bard se imbunatateste in mod masurabil, in special in domenii precum matematica si programarea. De asemenea, a obtinut extensii, inclusiv de la propriile aplicatii si servicii Google, precum si de la parteneri terti, cum ar fi Adobe, si capacitatea de a explica codul, de a structura datele intr-un tabel si de a scoate la suprafata imagini in raspunsurile sale.

Totusi, intr-un alt aspect negativ pentru Google, Bloomberg a raportat saptamana aceasta ca oamenii care il instruiesc pe Bard sunt adesea suprasolicitati si prost platiti. Unii contractori castiga doar 14 dolari pe ora, primesc o pregatire minima si se asteapta ca acestia sa efectueze audituri complexe ale lui Bard in cateva minute.

Povestea lui Bloomberg urmeaza unui articol din Insider din aprilie, care a constatat ca contractorilor de testare Bard nu li s-a acordat suficient timp pentru a corobora si verifica cel mai precis raspuns al chatbotului. Din cate se pare, acest lucru nu s-a schimbat.

Comentarii

Postari Populare

Specialistul SEO impartaseste cum sa-ti faci site-ul vizibil pe Google fara sa platesti reclamele

Specialistul SEO impartaseste cum sa-ti faci site-ul vizibil pe Google fara sa platesti reclamele de tip ads, astfel incat elaborarea unei strategii eficiente de optimizare a motoarelor de cautare (SEO ) necesita munca, dar merita efortul. Prin optimizarea elementelor cheie ale site-ului dvs. web, puteti imbunatati in mod dramatic vizibilitatea acestuia in rezultatele cautarilor organice. Cu peste un miliard de site-uri web online in prezent, cum va asigurati ca motoarele de cautare va pot gasi si evidentia site-ul? Garry Grant, director executiv al SEO Incorporated, s-a alaturat recent podcastului Future of Work pentru a discuta despre natura critica a pozitionarii in topurile Google pentru cresterea veniturilor din afaceri. Aceasta evolutie a inteligentei artificiale si a algoritmilor Google subliniaza peisajul vital si schimbator al SEO, in care adaptabilitatea si cunoasterea celor mai bune practici actuale sunt esentiale pentru a mentine un clasament relevant si ridicat in cautar

Inteligenta artificiala in marketingul digital: Tendinte si bune practici pentru 2024

Inteligenta artificiala a depasit cu mult stadiul de tehnologie noua sau emergenta, in special in lumea marketingului digital. Un sondaj global realizat in 2022 a constatat ca aproximativ 90% dintre specialistii in marketing din 35 de tari diferite folosesc inteligenta artificiala intr-un fel sau altul in strategiile lor de marketing digital. Cu atat de multe instrumente gratuite si low-cost disponibile, inlocuirea sau completarea fluxurilor de lucru de marketing umane cu AI este modalitatea nr. 1 de a deveni (a) mai productiv si (b) mai bun in intelegerea publicului dvs. si a modului in care sa ajungeti la acesta. Tendinte: Inteligenta artificiala in marketingul digital Acest articol exploreaza trei tendinte interesante si cele mai bune practici pentru implementarea AI in cadrul organizatiei dumneavoastra. https://agentpromovator.ro/ce-inseamna-consultant-in-marketing/ 1. Inteligenta artificiala generativa Multumita ChatGPT, AI-ul generativ ar putea fi cel mai fierbinte subiect din m

Cum poate video marketing local sa ajute intreprinderile mici?

F iind o afacere mica, bugetul dvs. de marketing si publicitate este de obicei destul de strans. Poate fi greu sa justificati cheltuirea a mii de euro sau mai mult pentru o campanie de video marketing. Dar publicitatea video nu costa la fel de mult ca inainte si nu trebuie sa platiti bani in campanii majore pentru un spot TV national atunci cand incercati doar sa atrageti putin trafic pentru afacerea dvs. locala. De fapt, daca doriti sa lansati o campanie de marketing local, videoclipul este unul dintre cele mai puternice (si mai accesibile) instrumente pe care le puteti utiliza datorita potentialului sau de reutilizare, optimizare si pentru a va prezenta locatia si atmosfera – doua strategii de marketing ce trebuie implementate cand vine vorba de marketingul local. Deci, cum poate videoclipul sa penetreze piata in mediul dvs. de afaceri? Vom impartasi toate sfaturile noastre, dar mai intai vom face o scurta recapitulare despre marketingul local.   Ce este marketingul local? Marketingu

Cum pot adopta operatorii in turism o strategie in marketing online

 Desi sectorul calatoriilor a fost primul care a adoptat digitalizarea, ritmul cererii consumatorilor se schimba, iar industria trebuie sa isi evolueze strategiile pentru a tine pasul. Intrebarea este: cum pot adopta operatorii in turism o strategie in marketing online? Evolutia rapida a tehnologiei din ultimul deceniu, denumita adesea revolutia digitala , a schimbat complet modul de functionare al intreprinderilor, iar industria turismului nu face exceptie. Turismul a fost unul dintre primele sectoare care a adoptat digitalizarea prin vanzarea online a zborurilor si a camerelor de hotel si, de atunci, cererea consumatorilor pentru servicii digitale in intregul sector a crescut rapid. Defapt, se estimeaza ca mai mult de 90% dintre calatori isi cauta acum vacantele online. Pe masura ce industria turismului continua sa se extinda mai rapid decat oricand, digitalizarea ofera intreprinderilor din acest sector numeroase oportunitati de crestere pe o piata competitiva. Cu toate acestea, pent

3 pasi critici pentru crearea de continut care converteste

  Continut care converteste: oferte fara frictiune, cereri de dimensiuni mici si compromisuri valoroase. Prea adesea, continutul este creat doar pentru a obtine clicuri, vizualizari si aprecieri. Totul se rezuma la apelul la actiune (CTA), la descarcarea activului, la completarea formularului sau la inscrierea in registru. De cele mai multe ori, acest lucru este in detrimentul obtinerii unui angajament real si valoros. Desi aceste cifre ar putea arata foarte bine pe o foaie de statistici, ele nu se traduc intotdeauna in conversii reale. Iata care este treaba: clicurile nu sunt valoroase. O conversie reala are loc atunci cand cineva iti raspunde la e-mail, iti trimite un mesaj pe retelele de socializare sau se implica in mod semnificativ in brandul tau - nu doar atunci cand face clic fara sa se gandeasca pe un buton pentru ca i-ai sugerat sa o faca. Daca doriti sa creati continut care converteste, nu va mai fixati pe implicarea usor de urmarit. Concentreaza-te pe cel mai bun mod de a-