Treceți la conținutul principal

Google Bard se lanseaza in sfarsit in UE


 Robotul de chat Google Bard se lanseaza in sfarsit in UE, suportand acum mai mult de 40 de limbi straine.

Google pune astazi la dispozitia unui public mai larg rivalul sau ChatGPT, Bard, lansand chatbotul cu inteligenta artificiala generativa in peste 40 de limbi si aducandu-l in sfarsit in Uniunea Europeana (UE), dupa o amanare initiala cauzata de preocuparile legate de confidentialitatea datelor.

Gigantul internetului a introdus, de asemenea, o serie de caracteristici noi pentru Bard, desi unele sunt disponibile doar in limba engleza pentru inceput.

Google a prezentat pentru prima data Bard in luna februarie, aparent ca un raspuns grabit la succesul tot mai mare al ChatGPT, un motor de cautare/chatbot foarte inteligent care se bazeaza pe modele lingvistice mari (LLM) pentru a genera continut nou pornind de la solicitari simple. ChatGPT este opera lui OpenAI, o companie de inteligenta artificiala care beneficiaza de un sprijin important din partea rivalului Google, Microsoft.

google bard

In timp ce Bard s-a deschis initial pentru accesul timpuriu cu o versiune in limba engleza, incepand cu SUA si Marea Britanie in luna martie, lista de asteptare initiala s-a incheiat in luna mai cu o lansare globala care acopera aproximativ 180 de tari si cu suport suplimentar pentru japoneza si coreeana. Cu toate acestea, o omisiune notabila pana acum a fost UE, Google amanand lansarea in UE dupa ce un organism de reglementare in materie de confidentialitate si-a exprimat ingrijorarea. Comisia irlandeza pentru protectia datelor (DPC), care reglementeaza protectia datelor in regiunea UE atunci cand companiile folosesc Irlanda ca sediu central european, a declarat ca, desi Google a informat DPC cu privire la intentiile sale de a lansa Bard in UE, nu a furnizat autoritatii de reglementare suficiente informatii pentru a raspunde preocuparilor sale privind confidentialitatea datelor.

Odata cu lansarea de astazi, se pare ca Google a oferit DPC ceea ce cauta.

"Ne-am angajat in mod proactiv cu expertii, factorii de decizie politica si autoritatile de reglementare in materie de confidentialitate cu privire la aceasta extindere", au scris intr-o postare pe blog Jack Krawczyk, lider de produs Bard, si Amarnag Subramanya, vicepresedinte al departamentului de inginerie.

Intr-adevar, Google a prezentat ultima actualizare ca fiind "cea mai mare extindere de pana acum", lansata in cea mai mare parte a lumii cu suport pentru limbile araba, spaniola, chineza, germana si hindi. Si, pe langa UE, Bard este acum disponibil si in Brazilia.

Ajustarea raspunsurilor

Odata cu aceasta extindere, exista noi caracteristici care vizeaza ajustarea raspunsurilor lui Bard si cresterea potentialului de productivitate al chatbot-ului. Unele dintre ele au fost anuntate si prezentate in avanpremiera la inceputul lunii mai, dar astazi marcheaza lansarea lor pe scara larga.

Acum, utilizatorii pot schimba tonul si stilul raspunsurilor lui Bard cu ajutorul a cinci optiuni diferite: "simplu", "lung", "scurt", "profesional" sau "casual". Disponibil pentru inceput in limba engleza, comutatorul ia raspunsurile implicite ale lui Bard la o solicitare si le ajusteaza pentru a se alinia cu orice ton si stil pe care le selecteaza utilizatorul.

In alta ordine de idei, Bard poate acum sa-si vocalizeze raspunsurile datorita unei noi functii AI text-to-speech. Suportand peste 40 de limbi, raspunsurile audibile ale chatbotului pot fi accesate facand clic pe noua pictograma de sunet de langa un prompt.

In ceea ce priveste productivitatea, Bard poate exporta acum codul in mai multe locuri - mai exact, codul Python catre Replit, mediul de dezvoltare integrat bazat pe browser. Imaginile pot fi folosite in prompts - utilizatorii pot incarca imagini cu prompts (deocamdata doar in limba engleza), iar Bard va analiza fotografia. Noile optiuni permit utilizatorilor sa fixeze, sa redenumeasca si sa preia conversatii recente cu Bard. Iar raspunsurile lui Bard pot fi acum partajate mai usor cu lumea exterioara prin intermediul unor link-uri.

"Curiozitatea si imaginatia sunt fortele motrice din spatele creativitatii umane", au scris Krawczyk si Subramanya. "De aceea am creat Bard: pentru a va ajuta sa explorati aceasta curiozitate, sa va sporiti imaginatia si, in cele din urma, sa va puneti ideile pe picioare - nu doar raspunzand la intrebarile dumneavoastra, ci ajutandu-va sa le dezvoltati."

Google s-a luptat din greu cu Bard la inceputul ciclului de viata al chatbotului, nereusind sa egaleze calitatea raspunsurilor oferite de roboti rivali, cum ar fi ChatGPT. Acesta a oferit raspunsuri incorecte din punct de vedere faptic, completate cu citate inventate, ceea ce a determinat chiar si angajatii Google sa catalogheze chatbotul drept "mai rau decat inutil" si un "mincinos patologic". (Actiunile companiei s-au prabusit pentru scurt timp cu 8% la lansarea lui Bard).

Dar Google sustine ca Bard se imbunatateste in mod masurabil, in special in domenii precum matematica si programarea. De asemenea, a obtinut extensii, inclusiv de la propriile aplicatii si servicii Google, precum si de la parteneri terti, cum ar fi Adobe, si capacitatea de a explica codul, de a structura datele intr-un tabel si de a scoate la suprafata imagini in raspunsurile sale.

Totusi, intr-un alt aspect negativ pentru Google, Bloomberg a raportat saptamana aceasta ca oamenii care il instruiesc pe Bard sunt adesea suprasolicitati si prost platiti. Unii contractori castiga doar 14 dolari pe ora, primesc o pregatire minima si se asteapta ca acestia sa efectueze audituri complexe ale lui Bard in cateva minute.

Povestea lui Bloomberg urmeaza unui articol din Insider din aprilie, care a constatat ca contractorilor de testare Bard nu li s-a acordat suficient timp pentru a corobora si verifica cel mai precis raspuns al chatbotului. Din cate se pare, acest lucru nu s-a schimbat.

Comentarii

Postari Populare

Specialistul SEO impartaseste cum sa-ti faci site-ul vizibil pe Google fara sa platesti reclamele

Specialistul SEO impartaseste cum sa-ti faci site-ul vizibil pe Google fara sa platesti reclamele de tip ads, astfel incat elaborarea unei strategii eficiente de optimizare a motoarelor de cautare (SEO ) necesita munca, dar merita efortul. Prin optimizarea elementelor cheie ale site-ului dvs. web, puteti imbunatati in mod dramatic vizibilitatea acestuia in rezultatele cautarilor organice. Cu peste un miliard de site-uri web online in prezent, cum va asigurati ca motoarele de cautare va pot gasi si evidentia site-ul? Garry Grant, director executiv al SEO Incorporated, s-a alaturat recent podcastului Future of Work pentru a discuta despre natura critica a pozitionarii in topurile Google pentru cresterea veniturilor din afaceri. Aceasta evolutie a inteligentei artificiale si a algoritmilor Google subliniaza peisajul vital si schimbator al SEO, in care adaptabilitatea si cunoasterea celor mai bune practici actuale sunt esentiale pentru a mentine un clasament relevant si ridicat in cautar...

Cum sa devii copywriter: Un ghid pas cu pas

Un copywriter este o persoana care scrie cu intentia de a-si educa, convinge sau influenta publicul, adesea cu scopul de a vinde un produs sau un serviciu. Copywriterii au o intelegere a publicului lor si stiu cum sa influenteze luarea deciziilor prin cuvinte si sugestii. Daca va place sa scrieti, poate doriti sa luati in considerare o cariera in copywriting . In acest articol, exploram ce face un copywriter, principalele tipuri de copywriting , abilitatile comune ale copywriterilor si cum sa deveniti copywriter. Care sunt principalele tipuri de copywriting? Copywriterii scriu texte si ofera consumatorilor si clientilor informatii despre un anumit serviciu sau produs. Cele trei tipuri principale de copywriteri sunt: 1. Redactorii de agentie Copywriterii de agentie isi asigura un post intr-o agentie care deserveste mai multi clienti si, de obicei, vor trebui sa lucreze cu norma intreaga. Veti finaliza adesea proiecte care pot fi provocatoare si care necesita creativitate pentru a ajut...

De ce Marketing Online si de ce este important?

A stazi ne vom referi la elementele de baza pentru marketing online si cum sa-l folosesti pentru a-ti extinde afacerea in mediul online. Marketingul online reprezinta utilizarea marketingului pentru a comercializa produse sau servicii in mediul online. Ia in considerare utilizarea diferitelor canale digitale, cum ar fi retelele sociale, motoarele de cautare, paginile web, comunicarile prin e-mail si  marketingul de continut . Marketingul online este important deoarece are un impact asupra perceptiilor clientilor despre o companie sau un produs. De asemenea, influenteaza modul in care clientii iau masuri in ceea ce priveste o companie sau un produs. Si nu in ultimul rand, ajuta companiile sa-si atinga scopurile si obiectivele prin achizitionarea de noi clienti si pastrarea acestora pe termen lung.   4 Divizii Majore de Marketing Digital   Exista multe moduri in care peisajul digital se schimba si in aceasta sectiune vom explora 4 divizii diferite care se incadreaza in mark...

Ar trebui sa va construiti propriul site web sau sa apelati la o firma de web design?

Ati ales numele site-ului web si adresa URL perfecta. Acum, este timpul sa creati propriul site web si sa-l puneti online. Crearea unui site web a devenit mai usoara de-a lungul anilor, deoarece exista multe programe de creare site-uri web pentru a va crea singur un site de afaceri. Pe de alta parte, s-ar putea sa preferati sa angajati o firma de web design sau un web deisgner profesionist. Care dintre ele este cea mai buna varianta?   Ce este un constructor de site-uri web?   Un constructor de site-uri web  este un instrument care va arata cum sa realizati un site web fara a avea experienta in inginerie sau codificare. Acesta ofera sabloane pentru crearea de site-uri web pe care le puteti personaliza. Un web builder poate fi fie un program, fie o platforma care faciliteaza construirea unui site.   Avantajele si dezavantajele utilizarii unui constructor de site-uri web Printre avantajele utilizarii unui constructor de site-uri web se numara faptul ca nu trebuie sa st...

Asteptari versus realitate: impactul in marketingul digital asupra afacerii tale

Cert este ca impactul in marketingul digital in majoritatea companiilor este folosit astazi pentru promotii. A devenit o practica obisnuita si ar fi o mare greseala daca nu folositi niciun model de promovare online. Poate fi benefic atat pentru companiile mici, cat si pentru cele mari. Cu toate acestea, necesita unele abilitati si experienta. Nu poti sa creezi pur si simplu o platforma online sau o pagina FB si sa te astepti la multi vizitatori si vanzari. Daca aveti nevoie de asistenta profesionala in acest domeniu, verificati aceasta pagina. In plus, promovarea prin intermediul platformelor online in sine ar putea sa nu fie singurul lucru de care aveti nevoie. Exista multe optiuni disponibile, dar necesita si abordarea corecta. Cheia este sa gasesti un echilibru intre asteptarile tale si realitatea pe care o poti obtine din acest model de promovare. Va vom prezenta cateva exemple in articolul urmator. Acoperirea crescuta duce la un profit mai mare Desi este crucial sa ajungeti la mai...