Treceți la conținutul principal

9 trucuri simple de securitate WordPress pentru a va mentine site-ul in siguranta in 2023

 




Securitatea continua sa fie o preocupare pentru toate site-urile web, in special pentru site-urile web care ruleaza in WordPress. Intrucat pe un site web WordPress trebuie sa utilizati o multime de plugin-uri si teme de la terti pentru a da aspectul si functionalitatea dorita, securitatea va avea intotdeauna un aspect crucial pe care nu il puteti elimina din atentia dvs. ca si proprietar de site WordPress. WordPress ramane una dintre cele mai piratate platforme CMS pana in prezent, pur si simplu din cauza acestor probleme de securitate.

Exista diferite modalitati de a va proteja site-ul WordPress de riscuri si vulnerabilitati de securitate. Aici va vom explica cateva dintre ele.

1. Asigurati-va ca aveti o functie de blocare a site-ului web


Incercarile continue de tip brute-force ale hackerilor de a trece prin securitatea site-ului dvs. web reprezinta o preocupare comuna. O astfel de problema poate fi rezolvata printr-o functie de blocare care se ocupa de incercarile de conectare nereusite. Aceasta caracteristica previne accesul nesolicitat ori de cate ori exista vreo incercare de hacking care utilizeaza parole gresite in mod repetat. In cazul unor astfel de incercari, site-ul web este blocat si veti primi o notificare instantanee despre astfel de activitati.

Exista mai multe pluginuri credibile in acest scop. Puteti utiliza un plugin bun care vine cu multe functii de securitate pentru a proteja un site web WordPress. In afara de diverse alte caracteristici de securitate WordPress, dupa un anumit numar de incercari esuate de conectare, pluginul ar trebui sa interzica adresa IP a atacatorului.

2. Utilizarea autentificarii cu doi factori

Utilizarea unui modul de autentificare cu doi factori (2FA) pentru pagina de autentificare wordpress este o masura excelenta de securitate. Cu aceasta masura, utilizatorul trebuie sa furnizeze detalii de conectare cu doua componente separate. In calitate de proprietar al site-ului dvs. WordPress, puteti decide care sunt aceste doua componente in scopul autentificarii. Pot exista mai multe optiuni, inclusiv o parola obisnuita cu o intrebare secreta, un cod secret, un cod trimis catre un numar de telefon sau un e-mail, un set de caractere sau alte cateva optiuni.

3. Asigurati-va ca utilizati o parola puternica

Obtinerea accesului neautorizat datorita parolei slabe este o vulnerabilitate de securitate atat de comuna pentru site-urile web WordPress. Nu numai ca ar trebui sa utilizati un nume de utilizator unic, dar ar trebui sa utilizati si o parola puternica care sa combine valoarea numerica cu unele caractere. Cand utilizati o parola cu o combinatie de caractere diferite si cu o lungime de cel putin 10-15 caractere, sansele unui acces neautorizat devin minime. Exista, de asemenea, cateva instrumente Generator de parole puternice pe care le puteti utiliza. Ultimul sfat este sa va schimbati frecvent parola site-ului pentru a mentine hackerii la distanta.

4. Personalizati adresa URL de autentificare

Este intotdeauna recomandabil sa schimbati adresa URL a paginii de autentificare a site-ului dvs. WordPress, daca doriti sa o protejati de hackeri. Pagina de autentificare WordPress poate fi navigata cu usurinta prin wp-login.php si care poate fi vizualizata cu usurinta de oricine in adresa URL principala a site-ului web.

Acest acces usor la pagina URL de autentificare implicita, faciliteaza extrem de usor accesul hackerilor pentru a accesa pagina de autentificare si a utiliza incercari de tip brute-force pentru a avea acces la site-ul web. Acesta este motivul pentru care trebuie sa va personalizati adresa URL de conectare si sa protejati pagina de conectare a site-ului web impotriva hackerilor.

5. Treceti la HTTPS

Cand SSL este instalat pe un site web, va puteti asigura o autentificare sigura chiar si in timp ce calatoriti. Exista multe site-uri de hosting, iar planurile de gazduire ofera acest lucru gratuit. De asemenea, puteti utiliza un plugin SSL separat in acest scop si actualizati site-ul la HTTPS.

Avand certificat SSL puteti proteja site-ul web de scripturile ascunse nedemne de incredere care ruleaza de pe sistemul computerului si de orice script care este rulat pentru a fura date din formularele de autentificare. Mai mult, avand un certificat SSL va puteti bucura de rezultate mai bune ale cautarii Google.

6. Protejați directorul Wp-Admin

Protejarea directorului wp-admin este o practica importanta pentru cresterea securitatii WordPress. Deoarece tabloul de bord al administratorului WordPress este vizat in mod obisnuit de catre hackeri, trebuie sa-i consolidati securitatea. Puteti utiliza o parola pentru a controla accesul la directorul wp-admin. Cu aceasta metoda, proprietarul site-ului web WordPress trebuie sa trimita doua parole separate pentru a obtine acces la tabloul de bord.

7. Asigurati-va ca faceti copii de rezerva regulate pentru o securitate optima

Oricat de sigur va simtiti cu privire la datele site-ului dvs. web, nu exista lipsa de eforturi pentru a face imbunatatiri. Efectuarea unei copii de rezerva a site-ului in afara site-ului este o masura excelenta pentru a pastra datele site-ului dvs. in siguranta si protejate de vulnerabilitatile de securitate. Cand aveti o copie de rezerva, puteti restabili site-ul web WordPress intr-o stare activa oricand doriti. Pentru a face acest lucru posibil, exista atat ajutor de la furnizorii dvs. de gazduire, administratorii site-ului dvs. web WordPress, cat si diverse pluginuri terte.

8. Monitorizati jurnalele de audit

In cazul in care aveti WordPress multisite sau un site web WordPress cu mai multi autori, trebuie sa urmariti cu atentie activitatea utilizatorilor care se desfasoara in spatele “scenei”. Ar trebui sa stiti daca autorii si colaboratorii dvs. schimba parolele si daca exista alte lucruri care au loc in fundal. Toate aceste lucruri le puteti urmari pur si simplu prin monitorizarea jurnalelor de audit.

Exista mai multe pluginuri utile si credibile in acest scop. Unele dintre aceste pluginuri va pot trimite, de asemenea, notificari prin e-mail si rapoarte despre toate activitatile care se desfasoara in spatele dvs. Un astfel de jurnal de audit poate informa, de asemenea, in cazul in care un scriitor se confrunta cu probleme la conectare.

9. Alegeti o solutie de gazduire de calitate

In cazul in care furnizorul dvs. de servicii de gazduire nu este la inaltima asteptarilor, majoritatea eforturilor si necazurilor dvs. legate de site-ul dvs. web vor fi pierdute. Inainte de a utiliza trucuri si masuri pentru a spori securitatea site-ului dvs. web, ar trebui sa va asigurati ca aveti la bord un furnizor de servicii de gazduire de incredere. Nu este de mirare ca unele sondaje indica faptul ca peste 40% dintre site-urile web WordPress sunt piratate doar din cauza vulnerabilitatilor de securitate prezente in serverul de gazduire.

Problema este mai mare cu furnizorii de servicii de gazduire partajata. Furnizorii de gazduire de calitate precum SiteGround si BlueHost ofera o multime de functii bazate pe securitate pentru site-urile web WordPress. In cazul in care doriti o setare de securitate mai solida si mai fiabila, puteti alege intotdeauna un furnizor dedicat de gazduire. Furnizorii de gazduire dedicati sunt cunoscuti pentru asigurarea unor caracteristici de securitate robuste, latime de banda nelimitata, spatiu urias pe disc si multe functii care faciliteaza lucrurile din perspectiva securitatii.

Concluzie

WordPress ca principala platforma CMS va continua sa ramana populara printre site-urile web din toate nisele. Dar valoarea reala WordPress se pierde atunci cand nu reusiti sa abordati corect problemele de securitate. Masurile si sfaturile mentionate mai sus sunt testate si incercate pentru a imbunatati securitatea site-urilor web WordPress de pe aceste nise.

noutati google


Comentarii

Postari Populare

Cat timp este nevoie pentru ca un site nou sa se claseze in SERP-urile Google?

  Incercati sa va lansati site-ul web si sa ii construiti autoritatea ? Sau lucrati la site-ul web al dvs. sau al unui client in acelasi scop? Intrebarea este: cat timp este necesar ca un site nou sa se claseze in SERP-urile Google? Indiferent de situatie, o singura intrebare se va pune, fie in capul dumneavoastra, fie in capul clientului dumneavoastra. "In cat timp voi vedea rezultate in ceea ce priveste clasamentul site-ului meu?". La aceasta intrebare se poate raspunde simplu: "Depinde". Multi factori intra in sistemul de clasificare al Google, dar eu sunt aici pentru a va ajuta sa intelegeti ce este necesar pentru a va ajuta sa va imbunatatiti clasamentul in SERP-urile Google. Haideti sa incepem! Cum sunt clasate site-urile web? Inainte de a raspunde la intrebarea cat timp va dura cresterea pozitiei site-ului dvs., trebuie sa intelegeti criteriile utilizate pentru clasificarea site-ului dvs. web. La urma urmei, nu sunt doar unul sau doua lucruri care determina r

8 moduri de a-ti imbunatati prezenta online in 2023

Indiferent de tipul de afacere pe care o conduci, exista multe lucruri pe care le poti castiga daca ai o  prezenta online puternica . Cu o prezenta online puternica, puteti stimula constientizarea brandului, puteti creste numarul de clienti potentiali si  puteti creste vanzarile . Asadar, pe masura ce ne apropiem de anul 2023, fiecare afacere trebuie sa planifice sa isi duca prezenta online la urmatorul nivel. In aceasta postare, vom explica cateva lucruri importante pe care fiecare afacere ar trebui sa le faca pentru a-si imbunatati  prezenta online  in 2023. Atunci cand creati o prezenta online impresionanta in 2023, importanta de  a avea un site web  nu poate fi subliniata prea mult. Site-ul dvs. web poate face ca oamenii sa stie mai usor ce sunteti capabil sa le oferiti. In plus, acesta le poate spune oamenilor mai multe despre procesul dvs. de lucru, orele de lucru, locatia, informatiile de contact si multe altele. Dar nu ar trebui sa creati orice site. Acesta trebuie sa fie usor

De ce Marketing Online si de ce este important?

A stazi ne vom referi la elementele de baza pentru marketing online si cum sa-l folosesti pentru a-ti extinde afacerea in mediul online. Marketingul online reprezinta utilizarea marketingului pentru a comercializa produse sau servicii in mediul online. Ia in considerare utilizarea diferitelor canale digitale, cum ar fi retelele sociale, motoarele de cautare, paginile web, comunicarile prin e-mail si  marketingul de continut . Marketingul online este important deoarece are un impact asupra perceptiilor clientilor despre o companie sau un produs. De asemenea, influenteaza modul in care clientii iau masuri in ceea ce priveste o companie sau un produs. Si nu in ultimul rand, ajuta companiile sa-si atinga scopurile si obiectivele prin achizitionarea de noi clienti si pastrarea acestora pe termen lung.   4 Divizii Majore de Marketing Digital   Exista multe moduri in care peisajul digital se schimba si in aceasta sectiune vom explora 4 divizii diferite care se incadreaza in marketingul digita

Ce inseamna consultant in marketing online?

U n  consultant in marketing online este un profesionist calificat, care intelege analiza, care ii motiveaza pe consumatori si ii invata cum sa puna in aplicare strategii pentru a le imbunatati afacerea. Unii oameni confunda agentiile de publicitate si consultantii in marketing, presupunand ca consultantii in marketing fac acelasi lucru, dar independent de o agentie. Cu toate acestea, cele doua sunt foarte diferite, desi indeplinesc functii complementare. Daca stiti ce mesaj sa transmiteti pentru a face publicitate, veti angaja o agentie de publicitate pentru a crea reclame care detine echipe creative, formate din creatori de arta, redactori si designeri in grafica, care vor contribui la transmiterea mesajului intr-un mod nou si captivant printr-o campanie publicitara sau de alta natura. In schimb, un  consultant in marketing online  este persoana care ajuta o companie sa decida cum  sa creeze engagement  cel mai bine pentru clientii existenti. In plus, consultantul in marketing va va

5 motive pentru a face un audit SEO pentru site-ul dvs

Optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) este una dintre cele mai importante componente ale comertului electronic si ale marketingului digital iar un Audit SEO rezolva aspectele tehnice legate de acest tip de optimizare. Cu toate acestea, exista o sansa mare ca la un moment dat sa experimentati o scadere a clasamentului, indiferent cat de atent ati fi cu designul web si crearea de continut. Desi este greu sa te protejezi complet de greselile SEO, un audit SEO te poate ajuta sa eviti probleme majore. Auditarea site-ului dvs. va asigura, de asemenea, ca reveniti pe drumul cel bun dupa probleme cat mai repede posibil. Iata cateva motive pentru a face un audit SEO pentru site-ul tau.     1. Imbunatatiti-va structura informatiilor A avea continut solid si lizibil pe site-ul tau web nu are sens daca nu este accesibil cititorilor tai. Trebuie sa utilizati date de analiza relevante pentru a va asigura ca continutul dvs. este usor de gasit de catre motoarele de cautare si cititorii dvs. C