Treceți la conținutul principal

Cum sa realizati un Audit SEO de continut pentru un SEO mai bun

 Actualizarile frecvente ale algoritmului Google produc fluctuatii non-stop in traficul organic si in clasamente. Auditurile de continut sunt esentiale pentru a identifica clasamentele pierdute, a revigora traficul in declin si a gasi subiecte noi.

Iata cum sa realizati un Audit SEO de continut pentru o mai buna optimizare in motoarele de cautare.


Evaluati traficul pierdut

Scaderea traficului din cautarea organica poate avea loc din mai multe motive:

  • In timp, articolele noi le imping pe cele actuale adanc in arhive. Actualizarea articolelor cu informatii substantial noi si o noua data va ajuta probabil la recastigarea traficului.
  • Actualizarile de baza ale Google se concentreaza adesea pe intentia cautatorilor. Multe interogari implica intentii multiple. De exemplu, o cautare pentru „gratar in curte” ar putea sugera o nevoie de informatii (cum sa gatesti gratar) sau optiuni de cumparare (de unde sa cumperi un gratar). Acest tip de pierdere nu este usor de remediat, necesitand probabil o noua pagina de destinatie sau un nou articol.
  • Clasamentul paginilor concurentilor l-a depasit pe al dumneavoastra. Trecerea de la pozitia 1 la 2 poate duce la pierderi uriase de trafic. Nici acest lucru nu este usor de remediat. Analizati indeaproape paginile si backlink-urile concurentilor dvs. pentru a identifica ce ar fi putut duce la cresterea clasamentului acestora.
  • Modificarile operate de Google in paginile cu rezultatele cautarii, cum ar fi adaugarea de sectiuni si scaderea vizibilitatii rezultatelor organice. Nu exista nicio solutie.

Indiferent de cauza, primul pas este sa stim care sunt paginile responsabile de pierdere. Search Console este un instrument usor si gratuit pentru diagnosticarea scaderilor de trafic organic:

  1. Mergeti la sectiunea „Performanta”.
  2. Faceti clic pe „Rezultate cautare” > „Data” > „Comparare”.
  3. Selectati „Compare last 3 months to previous period” sau „Compare last 3 months year over year”, in functie de frecventa auditului.
  4. Faceti clic pe „Pagini” si sortati dupa „Diferenta de clicuri”.
  5. Faceti clic pe orice adresa URL din prima coloana.
  6. Faceti clic pe „Interogari” si sortati din nou dupa „Diferenta de clicuri” pentru a vedea termenii de cautare care cauzeaza cele mai mari scaderi de trafic.

Acum cautati aceste interogari (cuvinte-cheie) in Google pentru a evalua ce ar fi putut cauza scaderea.

google search console

Search Console este un instrument usor si gratuit pentru diagnosticarea scaderilor de trafic organic.

https://agentpromovator.ro/ce-inseamna-consultant-in-marketing/

Identificarea oportunitatilor

Exista doua modalitati principale de imbunatatire a performantei cautarii organice.

Identificarea si imbunatatirea clasarii pe prima pagina

Chiar si escaladarea unei pozitii pe prima pagina va creste probabil traficul in mod substantial. Optimizarea copiei paginii prin adaugarea mai multor cuvinte-cheie si crearea mai multor backlink-uri interne va ajuta probabil.

Pentru a identifica aceste pagini, utilizati din nou sectiunea Performanta din Search Console:

  • Faceti clic pe „Rezultate cautare” > „Pozitia medie” in partea de sus a graficului.
  • Faceti clic pe optiunea de filtrare (triunghi inversat) si selectati „Pozitie”.
  • Faceti clic pe „Filter by Position” pentru „Greater than” 2.

Sortati interogarile dupa numarul de clicuri pentru a vedea cele mai performante (si cele mai putin performante). Din nou, o pagina care urca chiar si o singura pozitie va inregistra o crestere uriasa a traficului.

google search console

In Search Console, filtrati „Pozitia medie” pentru „Mai mare decat” 2

https://agentpromovator.ro/consultanta-in-marketing-digital/

Identificati si imbunatatiti paginile cu backlink-uri externe

Paginile cu multe backlink-uri, dar putine cuvinte-cheie care pot fi cautate nu reusesc adesea sa se claseze. Pentru aceste pagini, cercetati cuvintele-cheie pentru a ajuta Google sa le inteleaga.

Instrumentul de cercetare backlink al Semrush poate identifica paginile cu cele mai multe linkuri:

  • Conectati-va la Semrush si faceti clic pe „Backlink Analytics” sub „Link Building”.
  • Introduceti URL-ul dvs. si selectati „Domeniu radacina”.
  • Faceti clic pe fila „Indexed pages” (Pagini indexate).

Raportul este sortat in functie de numarul de domenii legate pentru fiecare pagina de pe site-ul dvs. Paginile puternic legate sunt mai usor de imbunatatit, in ceea ce priveste clasamentul.

Utilizati Search Console pentru oportunitati de clasificare sau executati instrumente de cercetare a cuvintelor cheie pentru a gasi noi interogari.

Semrush

 

Cresteti rapid rezultatele in cautarile organice, cu ajutorul serviciilor de marketing online oferite de Mario Grigorescu - Consultant in Marketing certificat Google si MOZ, pana in Prima Pagina Google!

Urmariti-ma pe LinkedIn. Vizitati site-ul meu web.


Adaugati AgentPromovator.ro la feedul dvs. de Stiri Google

noutati google


 

Comentarii

Postari Populare

Specialistul SEO impartaseste cum sa-ti faci site-ul vizibil pe Google fara sa platesti reclamele

Specialistul SEO impartaseste cum sa-ti faci site-ul vizibil pe Google fara sa platesti reclamele de tip ads, astfel incat elaborarea unei strategii eficiente de optimizare a motoarelor de cautare (SEO ) necesita munca, dar merita efortul. Prin optimizarea elementelor cheie ale site-ului dvs. web, puteti imbunatati in mod dramatic vizibilitatea acestuia in rezultatele cautarilor organice. Cu peste un miliard de site-uri web online in prezent, cum va asigurati ca motoarele de cautare va pot gasi si evidentia site-ul? Garry Grant, director executiv al SEO Incorporated, s-a alaturat recent podcastului Future of Work pentru a discuta despre natura critica a pozitionarii in topurile Google pentru cresterea veniturilor din afaceri. Aceasta evolutie a inteligentei artificiale si a algoritmilor Google subliniaza peisajul vital si schimbator al SEO, in care adaptabilitatea si cunoasterea celor mai bune practici actuale sunt esentiale pentru a mentine un clasament relevant si ridicat in cautar...

Cum sa devii copywriter: Un ghid pas cu pas

Un copywriter este o persoana care scrie cu intentia de a-si educa, convinge sau influenta publicul, adesea cu scopul de a vinde un produs sau un serviciu. Copywriterii au o intelegere a publicului lor si stiu cum sa influenteze luarea deciziilor prin cuvinte si sugestii. Daca va place sa scrieti, poate doriti sa luati in considerare o cariera in copywriting . In acest articol, exploram ce face un copywriter, principalele tipuri de copywriting , abilitatile comune ale copywriterilor si cum sa deveniti copywriter. Care sunt principalele tipuri de copywriting? Copywriterii scriu texte si ofera consumatorilor si clientilor informatii despre un anumit serviciu sau produs. Cele trei tipuri principale de copywriteri sunt: 1. Redactorii de agentie Copywriterii de agentie isi asigura un post intr-o agentie care deserveste mai multi clienti si, de obicei, vor trebui sa lucreze cu norma intreaga. Veti finaliza adesea proiecte care pot fi provocatoare si care necesita creativitate pentru a ajut...

De ce Marketing Online si de ce este important?

A stazi ne vom referi la elementele de baza pentru marketing online si cum sa-l folosesti pentru a-ti extinde afacerea in mediul online. Marketingul online reprezinta utilizarea marketingului pentru a comercializa produse sau servicii in mediul online. Ia in considerare utilizarea diferitelor canale digitale, cum ar fi retelele sociale, motoarele de cautare, paginile web, comunicarile prin e-mail si  marketingul de continut . Marketingul online este important deoarece are un impact asupra perceptiilor clientilor despre o companie sau un produs. De asemenea, influenteaza modul in care clientii iau masuri in ceea ce priveste o companie sau un produs. Si nu in ultimul rand, ajuta companiile sa-si atinga scopurile si obiectivele prin achizitionarea de noi clienti si pastrarea acestora pe termen lung.   4 Divizii Majore de Marketing Digital   Exista multe moduri in care peisajul digital se schimba si in aceasta sectiune vom explora 4 divizii diferite care se incadreaza in mark...

Ar trebui sa va construiti propriul site web sau sa apelati la o firma de web design?

Ati ales numele site-ului web si adresa URL perfecta. Acum, este timpul sa creati propriul site web si sa-l puneti online. Crearea unui site web a devenit mai usoara de-a lungul anilor, deoarece exista multe programe de creare site-uri web pentru a va crea singur un site de afaceri. Pe de alta parte, s-ar putea sa preferati sa angajati o firma de web design sau un web deisgner profesionist. Care dintre ele este cea mai buna varianta?   Ce este un constructor de site-uri web?   Un constructor de site-uri web  este un instrument care va arata cum sa realizati un site web fara a avea experienta in inginerie sau codificare. Acesta ofera sabloane pentru crearea de site-uri web pe care le puteti personaliza. Un web builder poate fi fie un program, fie o platforma care faciliteaza construirea unui site.   Avantajele si dezavantajele utilizarii unui constructor de site-uri web Printre avantajele utilizarii unui constructor de site-uri web se numara faptul ca nu trebuie sa st...

Asteptari versus realitate: impactul in marketingul digital asupra afacerii tale

Cert este ca impactul in marketingul digital in majoritatea companiilor este folosit astazi pentru promotii. A devenit o practica obisnuita si ar fi o mare greseala daca nu folositi niciun model de promovare online. Poate fi benefic atat pentru companiile mici, cat si pentru cele mari. Cu toate acestea, necesita unele abilitati si experienta. Nu poti sa creezi pur si simplu o platforma online sau o pagina FB si sa te astepti la multi vizitatori si vanzari. Daca aveti nevoie de asistenta profesionala in acest domeniu, verificati aceasta pagina. In plus, promovarea prin intermediul platformelor online in sine ar putea sa nu fie singurul lucru de care aveti nevoie. Exista multe optiuni disponibile, dar necesita si abordarea corecta. Cheia este sa gasesti un echilibru intre asteptarile tale si realitatea pe care o poti obtine din acest model de promovare. Va vom prezenta cateva exemple in articolul urmator. Acoperirea crescuta duce la un profit mai mare Desi este crucial sa ajungeti la mai...