Treceți la conținutul principal

Cum poate video marketing local sa ajute intreprinderile mici?

Fiind o afacere mica, bugetul dvs. de marketing si publicitate este de obicei destul de strans. Poate fi greu sa justificati cheltuirea a mii de euro sau mai mult pentru o campanie de video marketing.

Dar publicitatea video nu costa la fel de mult ca inainte si nu trebuie sa platiti bani in campanii majore pentru un spot TV national atunci cand incercati doar sa atrageti putin trafic pentru afacerea dvs. locala.

video marketing

De fapt, daca doriti sa lansati o campanie de marketing local, videoclipul este unul dintre cele mai puternice (si mai accesibile) instrumente pe care le puteti utiliza datorita potentialului sau de reutilizare, optimizare si pentru a va prezenta locatia si atmosfera – doua strategii de marketing ce trebuie implementate cand vine vorba de marketingul local.

Deci, cum poate videoclipul sa penetreze piata in mediul dvs. de afaceri? Vom impartasi toate sfaturile noastre, dar mai intai vom face o scurta recapitulare despre marketingul local.

 

Ce este marketingul local?

Marketingul local vizeaza comunitatea din jurul afacerii dvs., iar mesajele vizeaza datele demografice ale comunitatii respective.

In timp ce companiile mari, cu bugete publicitare mai mari, pot cheltui sute de mii pentru a-si prezenta reclamele pe reteaua TV si pe internet pentru datele demografice din tari din intreaga lume, proprietarii de afaceri locale nu pot – si de fapt nu ar trebui. Cu exceptia cazului in care sunteti o companie de comert electronic, ar trebui sa va concentrati foarte mult marketingul pentru afaceri mici catre clientii din apropierea dvs. Crearea unui plan de video marketing pentru afaceri mici este un prim pas.

Daca sunteti un magazin care cere clientilor sa mearga efectiv la fata locului pentru a face afaceri, acest lucru este de doua ori mai important. Trebuie sa va planificati strategia de marketing in jurul zonelor de hiper-directionare pe o anumita raza din zona dvs. si sa stimulati localnicii sa raspandeasca vestea. In mod obisnuit, doriti sa va concentrati demografic tinta pe o raza a acelor clienti care locuiesc pe o raza de 10 km sau mai putin.

In acelasi mod in care marketingul dvs. acopera o harta fizica, aveti nevoie ca afacerea dvs. sa acopere o harta mentala si emotionala in mintea celor din comunitatea dvs. daca doriti sa ii transformati in clienti fideli. Acest lucru poate arata destul de diferit doar din achizitiile de anunturi programate in retelele sociale. S-ar putea sa trimiti e-mailuri care ofera cupoane de reducere pentru prima achizitie, sa sponsorizati evenimente locale din cartier sau chiar sa cumperati reclame intr-un ziar?!

Exista si o latura digitala a marketingului local. Veti dori sa va optimizati anunturile Google My Business cu informatiile companiei dvs., inclusiv adresa companiei, informatiile de contact ale companiei si fotografiile online ale locatiei dvs. Aici clipurile video va pot ajuta.

 

De ce este important videoclipul pentru marketingul local?

Videoclipul este util in special pentru eforturile de marketing local datorat naturii sale vizuale. Pentru ca orice client potential sa devina interesat si sa incerce pentru prima data produsele/serviciile dvs., are nevoie de anumite convingeri psihologice care trebuiesc depasite. Vizualizarea unui loc poate ajuta pe oricine sa se simta mai confortabil sa se urce intr-o masina si sa mearga acolo, deoarece isi poate imagina cum este experienta in acel loc.

 

Intr-un videoclip de marketing local, puteti evidentia specificul care conteaza pentru localnici, cum ar fi locatia, dimensiunea cladirii dvs., opiniile vecinilor din comunitate, usurinta de a ajunge acolo si atmosfera generala a sediului dvs.

Videoclipul este util in special pentru proprietarii de franciza care doresc sa isi faca publicitate locatia specificata. Acolo unde campaniile publicitare Mc Donald’s vizeaza fiecare client Mc Donald’s, videoclipul dvs. local ii va viza pe cei din zona dvs. pentru a-i determina sa vina in locatia dvs. Arata-le de ce produsul/serviciul dvs. este cel mai bun.

 

Cum pot incepe sa folosesc videoclipurile in campaniile mele locale?

Folosirea videoclipurilor in orice campanie de marketing se refera la obiectivul tau si unde il postezi. De exemplu, daca aveti un videoclip de produs nou si uimitor, dar se afla in calculatorul editorului, nu va ajuta sa obtineti afaceri noi.

Daca incercati sa atrageti clienti noi in afacerea dvs. si videoclipul dvs. se afla in prima pagina de pornire a site-ului dvs., tot nu va va ajuta. Cum poate sa vada cineva care nu te cunoaste deja? Sigur, vizitatorii care te gasesc vor interactiona cu videoclipul odata ce ajung pe pagina ta, dar ai omis cu totul un prim pas esential.

Deci, haideti sa dezvaluim cum va poate ajuta video marketingul local in functie de obiectivul dvs.

 

Cum sa utilizati video marketingul local pentru a atrage noi clienti

Daca esti nou in zona, vei dori sa te consolidezi ca si brand, iar videoclipul este o modalitate excelenta de a face exact acest lucru. De exemplu, incepeti prin a realiza un videoclip al noului dvs. magazin, evidentiind interiorul renovat si exterioarele familiare pentru localnici, precum si ceea ce noua dvs. afacere va aduce comunitatii locale.

Acest lucru ar putea fi prezentat in cateva moduri diferite:

  • Filmati un videoclip de o zi din viata dvs. care arata procesul de conducere a magazinului de la deschidere pana la inchidere sau prezentand imagini din culise care au dus la marea deschidere.
  • Creați un videoclip cu stilul de viata pentru a arata atmosfera specifica pe care o urmareste mica afacere a dvs.
  • Creati un set de Intrebari frecvente sau un videoclip despre produs/serviciu pentru a raspunde la intrebari despre noul magazin si despre ce vindeti.
  • Pregatiti o echipa de filmare pentru orice eveniment de mare deschidere, astfel incat sa îl puteti transforma într-un videoclip al evenimentului pentru a incanta restul cartierului din acest loc nou si cel mai cool loc din oras.

Acum, incarcati acel videoclip pe YouTube, precum si pe site-ul dvs. personal si conectati-l la profilul dvs. de companie Google. Asigurati-va ca includeti cuvinte cheie locale importante si informatii de contact, astfel incat videoclipul sa poata fi gasit de oamenii din zona dvs. Acestea includ: codul postal, adrese specifice de cartier si alte locatii din apropiere. Optimizati rezultatele cautarii organice utilizand transcriptii video si informatii locale.

Apoi, incercati sa va directionati videoclipul cu anunturi de cautare platite specifice acelor coduri postale si locatii din apropiere pe Google, astfel incat oricine cauta de exemplu: ,,restaurante noi in [zona]” va va gasi. Daca bugetul dvs. publicitar permite acest lucru, extindeti acest lucru si in retelele sociale, dar pastrati raza de cautare locala. Acesta poate sa nu fie cel mai rentabil, deoarece veti primi mai putine clicuri pe vizualizare, dar veti sti ca clicurile pe care le obtineti sunt clienti potentiali reali.

 

Cum sa utilizati video marketingul local pentru a stimula afacerile in mod repetat

Atragerea de noi clienti este doar primul pas. Pentru ca video marketingul local sa fie un succes, trebuie sa creati afaceri repetate. Probabil ca va aflati deja intr-o pozitie in care doriti sa va extindeti numarul de clienti si sa cresteti veniturile companiei dvs.

In acest caz, veti dori sa fiti creativ in video marketing. Primul pas este crearea mai multor videoclipuri. Incercati sa gasiti un partener de servicii video care va poate crea o serie de videoclipuri de inalta calitate la un pret accesibil . Acest lucru va implica de obicei o echipa video care iese si creeaza o multime de continut in doar cateva zile scurte si eficiente de filmari.

Pentru a interactiona cu vizitatorii si a stimula localnicii in afacerea dvs., trebuie sa le oferiti valoare prin continutul dvs. video.

  1. Creati videoclipuri cu continut social pentru localnicii care va urmaresc afacerea pe retelele sociale.
    • Acestea ar putea fi despre mancare sau bauturi noi, in caz ca sunteti un bar sau un restaurant, coduri de reducere, sau oferte de timp pentru anumite produse, vanzari specifice in perioada sarbatorilor pentru comerciantii din moda, sau alte avantaje oferite localnicilor.
  2. Realizati un videoclip in centrul atentiei clientilor.
    • De exemplu, aratati rezultate pozitive pentru un antrenament personal sau o afacere de salon. Sau, evidentiati prietenia si momentele frumoase dintre patroni si angajati daca detineti un bar sau un restaurant.
  3. Colaborati cu clienti prietenosi pentru a crea videoclipuri cu recenzii ale produselor.
    • Ati putea realiza un videoclip in care sa realizati sondaje pentru prima data sau clientii fideli care vorbesc despre diversele dvs. produse sau servicii. Puteti chiar sa oferiti un concurs pentru ca urmaritorii dvs. sa isi creeze propriile videoclipuri cu recenzii ale produselor si sa le trimita pentru a castiga un premiu, cum ar fi o masa gratuita sau un produs la reducere.
  4. Incercati sa creati un clip cu sfaturi si trucuri sau un tutorial video daca afacerea sau serviciul dvs. este nou in zona.
    • De exemplu, daca afacerea dvs. mica este o noua, folositi clipuri de tip VR pentru a-i învata pe nou-veniti cum functioneaza jocurile, in timp ce va aratati echipamentul VR.
  5. Creati videoclipuri de bun venit si de multumire pentru clientii care va sprijina pentru a arata ca va pasa.
    • Fiind un membru activ si recunoscut al comunitatii, ai mai multe sanse sa castigi sprijinul acestora.
  6. Creati continut de ghid local pentru nou-veniti sau turisti care doresc sa invete  despre zona dvs.
    • Ajutand la crearea videoclipurilor despre cartierul dvs., va includeti in dialog direct cu localnicii si puteti fi prezentat (sau prezentati) ca parte a oricaror lucruri de vazut sau de facut in zona dvs.!

Daca creati oricare dintre aceste videoclipuri, veti dori sa le distribuiti pe retelele de socializare, pe pagina dvs. de pornire, pe YouTube, in anunturile de cautare si redirectionare si in orice marketing prin e-mail pe care s-ar putea sa il faceti deja.

In plus, puteti incerca chiar si pentru ravnitul spot TV local sau puteti gasi parteneri, cum ar fi un cinematograf local, unde va puteti difuza anunturile video in

Daca creati oricare dintre aceste videoclipuri, veti dori sa le distribuiti pe retelele de socializare, pe pagina dvs. de pornire, pe YouTube, in anunturile de cautare si redirectionare si in orice marketing prin e-mail pe care s-ar putea sa il faceti deja.

In plus, puteti incerca chiar si pentru ravnitul spot TV local sau puteti gasi parteneri, cum ar fi un cinematograf local, unde va puteti difuza anunturile video inaintea trailerelor de film (cum fac majoritatea cinematografelor mici in prezent).

Cel mai important, gaseste unde merg oamenii din comunitatea ta in mod regulat. Exista bloguri locale sau ziare online carora le puteti prezenta videoclipurile? Dar influentatorii locali – ii poti determina sa distribuie sau sa joace intr-un videoclip care prezinta afacerea ta? Puteti gazdui un eveniment care sa va aduca un post de televiziune local?

Odata ce localnicii vin la tine si se inscriu in listele tale de e-mail si te urmaresc pe retelele sociale, devii sursa lor de referinta. Dar pana atunci, trebuie sa dai cuvantul. Videoclipul este cel mai bun mod de a face asta.

 

Cum pot crea videoclipuri pentru marketing local cu un buget redus?

Lucreaza cu Agent Promovator! Ne place sa cream videoclipuri pentru companii de toate marimile si am facut acest lucru inca de cand am inceput ca o afacere mica. Nu exista niciun motiv pentru care afacerea dvs. sa nu poata crea o serie de continut video de inalta calitate si accesibil, iar scopul nostru este sa va oferim exact asta. Va recomandam sa creati mai multe videoclipuri pentru a deveni vizibili garantat in comunitatea dvs. locala.

Contactati-ne chiar acum pentru a afla cum va putem transforma obiectivele de marketing video local in rezultate vizibile online.

Comentarii

Postari Populare

Cat timp este nevoie pentru ca un site nou sa se claseze in SERP-urile Google?

  Incercati sa va lansati site-ul web si sa ii construiti autoritatea ? Sau lucrati la site-ul web al dvs. sau al unui client in acelasi scop? Intrebarea este: cat timp este necesar ca un site nou sa se claseze in SERP-urile Google? Indiferent de situatie, o singura intrebare se va pune, fie in capul dumneavoastra, fie in capul clientului dumneavoastra. "In cat timp voi vedea rezultate in ceea ce priveste clasamentul site-ului meu?". La aceasta intrebare se poate raspunde simplu: "Depinde". Multi factori intra in sistemul de clasificare al Google, dar eu sunt aici pentru a va ajuta sa intelegeti ce este necesar pentru a va ajuta sa va imbunatatiti clasamentul in SERP-urile Google. Haideti sa incepem! Cum sunt clasate site-urile web? Inainte de a raspunde la intrebarea cat timp va dura cresterea pozitiei site-ului dvs., trebuie sa intelegeti criteriile utilizate pentru clasificarea site-ului dvs. web. La urma urmei, nu sunt doar unul sau doua lucruri care determina r